Skateboardåkare tas med i nya pumptrackbanan – snart är planerna i hamn

Publicerad:
Mariestads kommun vill bygga en pumptrackbana och har bland annat rådfrågat Skövde kommun, där en sådan finns. Foto: Anna Warner/Arkiv

Nu är det klart att den planerade aktivitetsparken ska rikta sig till både skateboardåkare och cyklister i Mariestad. Före jul ska ett förslag på placering, storlek och utformning vara klart.

Suget efter en plats där cyklister, skateboard- och inlinesåkare kan samlas i Mariestad är stort. Kommunen har lyssnat och tanken är att ett sådant område ska byggas på Karlsholme.

Under hösten har en arbetsgrupp undersökt hur aktivitetsområdet kan utformas. Kontakter med föreningar och andra kommuner, bland annat Skövde och Lidköping, har tagits för att få inspiration och kunskap. Dessutom har lokala föreningar och företrädare för kommunens fritidsenhet fått tycka till.

Nu har kommunens politiska ledning förtydligat att man inte bara vill se en bana för cyklister, utan att även skateboardåkare ska inkluderas.

– Det blir en kompromiss där vi försöker ta tillvara båda målgruppernas önskemål, säger Johan Myhrman, teknisk chef i Mariestad.

Nästa steg är att ta fram ett färdigt förslag där parkens innehåll, storlek och placering framgår.

– Vi har fått synpunkter på placeringen från boende nära folkparken. När vi ser hur stor banan ska vara, då kan vi se var den kan placeras, förklarar Johan Myhrman.

Till den 22 december, då kommunstyrelsens arbetsutskott ses nästa gång, förväntas ett skarpt förslag finnas på bordet.

De vill inte ha pumptrackbana inpå den egna knuten: ”Lär bli dunsar”Målet: pumptrackbana klar till nästa sommarSkatepark kan bli avHoppas på en cykelbana i MariestadMultiarena för fysisk aktivitet

Artikeltaggar

Johan MyhrmanKarlsholmeKsauMariestads kommunPumptrackSamhälleSkateboard

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare