Hoppa till huvudinnehållet

Årets Laxåföretagare är Törebodabo

Publicerad:
Stefan Persson, vd på Talent Plastics och Törebodabo, har utsetts till Årets företagare i Laxå. Kommunstyrelsens ordförande i Laxå, Bo Rudolfsson, KD, lämnar över diplom och gratulationer.
Stefan Persson, vd på Talent Plastics och Törebodabo, har utsetts till Årets företagare i Laxå. Kommunstyrelsens ordförande i Laxå, Bo Rudolfsson, KD, lämnar över diplom och gratulationer. Foto: Arash Vahdati

Den orubblige Törebodabon Stefan Persson, vd på Talent Plastics, har utsetts till Årets företagare i Laxå. Han får utmärkelsen för att företaget under hans ledning lyckats öka sin omsättning avsevärt och samtidigt anställa många nya medarbetare genom utbildning och arbetslivsvalidering.

Stefan Persson har varit vd för Talent Plastics i Laxå i drygt två år. Tidigare arbetade han på ett liknande företag i Skåne, men vare sig han har veckopendlat till Skåne eller tagit tåget till Laxå i 20 minuter har han förblivit hemorten Töreboda trogen.

Under torsdagen överraskade han på jobbet av en liten delegation från kommunen med ks-ordföranden Bo Rudolfsson (KD) i spetsen, som kom för att tala om att han utsetts till Årets företagare.

Engagemang

Priset delas ut av Företagarna och ska uppmärksamma engagemang och entreprenörskap inom näringslivet.

– Det är förstås väldigt roligt att få utmärkelsen, men jag ser det som en symbol för att alla vi som jobbar på Talent Plastics i Laxå tillsammans har gjort oss förtjänta av priset. Jag kom till ett företag med mycket hög kompetens för två år sedan, och har lyckats vidareutveckla det tillsammans med mina medarbetare, säger han.

Talent Plastics har specialiserat sig på formsprutning i plast och är underleverantör till bland annat bilindustrin och sjukvården.

– När pandemin bröt ut avstannade ju allt, inte minst bilindustrin. När det visade sig att det trots allt fanns en framtid för industrin sköt efterfrågan fart igen efter förra sommaren. I dag är våra orderböcker mer än fulla, säger han.

Samarbete

Under det senaste halvåret har företaget vuxit från 33 till 53 anställda, bland annat med hjälp av ett framgångsrikt samarbete med Laxå kommun, arbetsförmedlingen och fackförbundet IF Metall. Personer som stått en bit från arbetsmarknaden har fått gå en månads utbildning på Talent Plastics, och om det fallit väl ut har de erbjudits ett halvårs visstidsanställning och därefter en tillsvidareanställning.

– Vi har lyckats ta emot och utbilda så många eftersom flera medarbetare har arbetat i företaget i 20-30 år. Det finns en kontinuitet och stolthet och samtidigt en vilja att utvecklas på Talent Plastics, säger Stefan Persson.

Under 2021 har företagits omsättning ökat från 65 till 100 miljoner, och den resan ska fortsätta, är det tänkt.

– Nästa mål är en omsättning på 130 miljoner om året, säger vd:n.

Artikeltaggar

FöretagarnaLaxåNäringslivTörebodaTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.