Hoppa till huvudinnehållet

Fullmatade julkonserter i tre av Töreboda pastorats kyrkor

Publicerad:
Reporter Malin Bring
Malin Bring
malin.bring@mariestadstidningen.se
MT testar julmat Jenny Lisa Erik Per  julgodis grönkålssallad Panna cotta saffran  jul julfirande
MT testar julmat Jenny Lisa Erik Per julgodis grönkålssallad Panna cotta saffran jul julfirande Foto: Charlotte Ferneman

Julmusikälskare har mycket att välja på i helgen. Pastoratet bjuder på konserter i både Beateberg, Fredsberg och Töreboda med en rad körer och solister.

Det är tre fullmatade julkonserter som ges i kyrkorna i helgen.

Kören Bel Canto sjunger tillsammans med Prismakören i Beatebergs kyrka på söndag eftermiddag, med solister ur körerna. Sånggruppen Akleja gör också ett framträdande under konserten.

– Eftersom det inte blev några julkonserter förra året har vi längtat otroligt mycket efter det här, säger dirigenten Maria Johnson.

– Vi har valt att sjunga några klassiska julsånger som är våra verkliga favoriter.

Söndag kväll sjunger Fredsbergskören tillsammans med solisten Matilda Sjösvall, och även här har kören valt ut sina absoluta favoriter i uppbådet av julsånger.

På måndag, Luciadagens kväll, blir det stor Luciakonsert i Töreboda kyrka med flick-, goss- och ungdomskören som premiärsjunger tillsammans. Sånggruppen Accordial är "förband".

Giltigt covidbevis krävs för alla tre konserter.

Artikeltaggar

Beatebergs kyrkaFredsbergMaria JohnsonNöje/KulturTöreboda kyrka

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.