Möt Madeleine Laine – MT:s nya livereporter: ”Lokaljournalistik är viktigt”

Arbete
PUBLICERAD:
Madeleine Laine är ett nytt ansikte på Mariestads-tidningen och i Mariestad sedan den 1 december.
– Jag har alltid tyckt att lokaljournalistik är väldigt viktigt och fyller en nödvändig funktion i samhället, säger Madeleine.
Madeleine Laine är ny reporter på Mariestads-tidningen och en av sex reportrar på livedesken som MT startar tillsammans med systertidningarna Skaraborgs Allehanda och Nya Lidköpings-tidningen.
Foto: Charlotte Ferneman

Hon är en av 23 nya journalister i NWT Gruppen som anställts under året som en del av framtidssatsningen. Hon arbetar som reporter på livedesken, ett arbete som omfattar webben, sociala medier och snabba nyheter.

– Jag kommer att jobba med webben och vara en digital reporter, helt enkelt, säger Madeleine som är en av två livereportrar på MT.

Madeleine Laine kommer från Borås och har teater som sin stora passion. Hon gick estetiska programmet teater på gymnasiet och studerade sedan teater i två år på folkhögskola.

– Efter det var jag frilansande skådespelare tills jag valde att hoppa på journalistprogrammet, JMG, i Göteborg. Jag har alltid älskat att skriva och ville testa på om det var något för mig, säger Madeleine, som direkt fastnade för det.

Jobbat med radio och TV

I somras tog hon examen och den 1 december gjorde hon sin entré på MT-redaktionen. Under utbildningen har hon praktiserat på olika tv-program som sänts TV4 och SVT och under hösten har hon arbetat extra på Karlavagnen i P1.

Teatern fortsätter hon med också, om du besökte Liseberg i somras eller vid Halloween kan du ha mött Madeleine Laine. Eller snarare blivit skrämd av henne, då hon jobbade på Spökhotellet Gasten som aktör.

Vad lockade dig till Mariestad?

– Jag bodde i Stockholm och kände mig sugen att komma till en mindre stad och komma till lugnet. Mariestad lät som en trevlig stad, säger Madeleine, som också tycker att lokal journalistik är viktigt.

Madeleine har sina föräldrar i Borås och en tvillingsyster i Uppsala. Teater är som sagt hennes stora intresse.

– Jag älskar att se teater och spela teater, kultur är mitt liv. Alla mina vänner är i samma värld, i kulturbranschen. Jag tycker också om att dansa, jag har dansat balett och tävlat i cheerleading.

Nu är Madeleine nyinflyttad i Mariestad och hon imponeras av alla fina byggnader i staden.

– Jag älskar arkitektur och tar mycket promenader och tittar på hus. Det är så himla vackra hus i Gamla stan.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.