Hoppa till huvudinnehållet

Bois tog efterlängtad seger: ”Men vi fick jobba hårt för den”

Publicerad:
Mariestad Bois vann igen efter att ha inlett allettan med två raka förluster. Mikael Hansson, Erik Olsson och Philip Norberg jublar efter den förstnämndas 1-1-kvittering.
Mariestad Bois vann igen efter att ha inlett allettan med två raka förluster. Mikael Hansson, Erik Olsson och Philip Norberg jublar efter den förstnämndas 1-1-kvittering. Foto: Simon Svensson-Parenti

Det satt långt inne.

Men i förlängning kunde Jesper Lindén avgöra och Mariestad Bois fick segerjubla till slut.

– Det känns skitbra! Gött att ta första vinsten i allettan, säger matchhjälten Jesper Lindén efter 3-2-segern mot Huddinge.

Efter två inledande förluster i årets allettan var det ett pressat Mariestad Bois som under lördagseftermiddagen tog emot Huddinge IK hemma i Mariehus arena.

I vad som skulle komma att bli en riktigt tuff batalj var dock Bois strået vassare när det gällde som mest och hemmalaget kunde knipa sin första allettan-seger för i år, efter förlängning.

– Ja, men vi fick jobba hårt för den. Det var ingen större match av oss, utan vi fick jobba, slita och kämpa både mot motståndarna och även oss själva. För det studsar inte riktigt med oss, säger tränare Andreas Appelgren efter 3-2-segern.

Andreas Appelgren, tränare för Mariestad Bois.
Andreas Appelgren, tränare för Mariestad Bois. Foto: Simon Svensson-Parenti

Hetsigt i början

En hemmamatch mot Huddinge IK är inte direkt något derby, men det var mycket heta känslor lagen mellan. Åtminstone inledningsvis.

Många utvisningar, tuffa närkamper och grinigt överlag.

Det ryckiga spelet passade helt klart Huddinge bäst och det var också gästerna som hade kommandot, perioden igenom.

Det var frustration i Mariestad Bois efter att Huddinge gjort 1-0.
Det var frustration i Mariestad Bois efter att Huddinge gjort 1-0. Foto: Simon Svensson-Parenti

– Det är det man inte vill, att det ska bli så där. Idag var vi med från start, vi var laddade och det kändes som att vi var på gång, men det där ryckte sönder det för oss, säger Appelgren.

Kom tillbaka

Gästerna tog också ledningen men trots matchbilden lyckades Bois kvittera och ta med sig ett oavgjort resultat in i första periodpausen.

– Vi hade en bra känsla. Det var ryckigt och vi hade många boxplay men vi kom ändå ifrån första perioden med 1-1, och det får man vara nöjd med, säger Appelgren.

Herman Lundin är viktig för Mariestad Bois boxplay, och det fick han framförallt visa idag.
Herman Lundin är viktig för Mariestad Bois boxplay, och det fick han framförallt visa idag. Foto: Simon Svensson-Parenti

De allra hetaste känslorna hade lagt sig till period två, och istället blev det mer flyt i spelet. Något som Bois helt klart drog nytta av. Huddinge gjorde visserligen 2-1 tidigt, men sen fick hemmalaget momentum.

– Ifrån det målet tyckte jag ändå vi tog över matchen mer och mer. Det kändes som att vi kommer att göra fler mål, säger Appelgren.

Vände på steken

Fler mål skulle man också göra, men det dröjde till den tredje perioden innan Jesper Lindén kunde trycka in kvitteringen.

– Vi kände egentligen efter 2-2, att det här har vi. Vi sa det redan inför tredje, får vi in en kasse så kommer vi kunna bygga vidare på det och vinna matchen, säger Lindén själv.

Lucas Larsson (#64) och Jesper Lindén i samarbete.
Lucas Larsson (#64) och Jesper Lindén i samarbete. Foto: Simon Svensson-Parenti

Mariestad blev bättre ju längre matchen led och var också närmast ett avgörande under ordinarie matchtid, men det hela gick till förlängning.

”Jätteskönt”

Väl där klev Lindén fram på nytt och satte avgörande 3-2.

– Det var jätteskönt, och skönt för hela laget egentligen. Vi behövde den här vinsten för att komma in i det igen, säger han.

– Det hade varit skönt att kunna avgöra under ordinarie tid. Jag tyckte vi hade chanserna och spelet för det, men ändå viktigt att få med en bonuspoäng, för de är oerhört sköna att få med sig, säger tränare Appelgren och fortsätter:

– Jag tycker det är bra av killarna. Jag är imponerad över att de orkade ta sig igenom matchen och vända på den, säger han.

Mål, Bois: Jesper Lindén 2, Mikael Hansson.

Stjärnligan

Tre stjärnor:

Jesper Lindén. Först 2-2, sen 3-2. Matchhjälte. Det räcker så.

Två stjärnor:

Herman Lundin. Var överallt. Måste vara otroligt jobbig att möta.

En stjärna:

Tobias Sandberg. Räddade Bois ett par gånger om innan det lossnade.

Allettan södra

Mariestad – Huddinge 3–2

(1–1, 0–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (8.14) Tim Kämpeberg (Ludvig Westerlund, Christoffer Odljung), 1–1 (17.13) Mikael Hansson (Oliver Kandergård, Jesper Broeng) i spel fem mot fyra.

Skott: 8–11.

Utvisningar, Bois: 5x2 min, Huddinge: 3x2 min.

Andra perioden: 1–2 (2.41) Kim Lennhammer (Björn Jonasson) i spel fem mot fyra.

Skott: 7–12.

Utvisningar, Bois: 1x2 min, Huddinge: –.

Tredje perioden: 2–2 (3.55) Jesper Lindén (Lucas Larsson).

Skott: 12–10.

Utvisningar, Bois: –, Huddinge: 1x2 min.

Övertid: 3–2 (1.13) Jesper Lindén (Mikael Hansson) i spel tre mot tre.

Skott: 1–0. Totalt 28–33.

Utvisningar, Bois: –, Huddinge: –. Totalt, Bois: 6x2 min, Huddinge: 4x2 min.

Domare: Robin Werner.

Publik: 525.

Artikeltaggar

Allettan södraAndreas AppelgrenIshockeyJesper LindénMariehus ArenaMariestad Bois HC

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.