Hoppa till huvudinnehållet

Utvisningarna fällde OBK: ”Rev sönder vår andra halvlek”

Publicerad:
Linus Johansson och hans Otterbäckens BK hade det tufft med alla utvisningar. Foto: Peter Gustafsson/Arkiv

Utvisningarna blev för många för Otterbäckens BK.

Hemma mot Mölndal blev man straffade och föll med 2-5.

– Jag vet inte om vi blev lite slutkörda eller vad det blev, men det rev sönder vår andra halvlek, säger tränare Tomas Andersson.

Otterbäckens BK:s hemmapremiär förra helgen slutade med en klar förlust mot seriefavoriten Surte BK.

Under lördagen var det dags för ny match på Otterstrand och chans till revansch när Mölndal kom på besök.

Men efter två raka bortasegrar i inledningen av säsongen får man fortsatt vänta på första hemmasegern.

– Det var samma som förra gången, vi började chansa lite på slutet och de gjorde några mål till då, säger tränaren Tomas Andersson efter 2-5-förlusten.

För många utvisningar

– Vi hade lägen innan och då kanske det hade blivit lite annorlunda, och sen hade vi också alldeles för mycket utvisningar, fortsätter han.

Ja, utvisningar är sällan ett bra sätt att vinna bandymatcher på, och läser man av matchens utvisningsstatistik talar den sitt tydliga språk.

Tomas Andersson, tränare Otterbäckens BK.
Tomas Andersson, tränare Otterbäckens BK. Foto: Peter Gustafsson/Arkiv

Medan Mölndal inte drog på sig en enda utvisning drog OBK på sig totalt sju utvisningar på sammanlagt 65 minuter.

– Det blir tufft när man sitter många utvisade. Då går man på knäna. Jag vet inte om vi blev lite slutkörda eller vad det blev. Det rev sönder vår andra halvlek. Vi började med två man kort och sen fick vi en period till med två man kort, och en liten stund med till och med tre man kort, konstaterar Andersson och fortsätter:

”Spelmässigt okej”

– Så det bryter sönder spelet lite, och sen ska man börja leverara igen och äga boll igen, och det är inte bara att skruva på.

Otterbäcken tog timeout för att samla och vila trupperna. Tyvärr hjälpte det föga och Mölndal kunde till slut gå ifrån till seger.

– Spelmässigt är det helt okej, men passningarna måste vara framför gubbarna och måste vara på isen, det är lite tekniska saker att jobba på, säger Andersson som plussar mycket för försvarsspelet.

Han tror också att laget fortfarande inte riktigt vant sig vid den stora utomhusisen ännu.

– Men vi börjar också bli mer och mer bekväma med att spela på vår utomhusis, och vi har inte varit mer än två veckor på stor is så det känns som att vi börjar komma ikapp där också, säger han.

Mål, OBK: Alexander Nilsson, Olle Andersson.

Artikeltaggar

BandyOtterbäckenOtterbäckens BKOtterstrand bandybanaTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.