Hoppa till huvudinnehållet

Sportpanelen om Otterbäckens bandysäsong och udda sporter

Publicerad:
Otterbäckens BK har inlett med två vinster och lika många förluster i årets division ett. Hur långt kan det bära den här säsongen? Foto: Peter Gustafsson/Arkiv

Efter 21 månader utan tävlingsbandy har Otterbäckens BK äntligen dragit igång säsongen igen.

Fyra matcher in i serien siar Sportpanelen om hur det hela slutar.

Dessutom avslöjar panelen vilka ”udda” sporter man följer lite extra.

Otterbäckens BK har dragit igång bandysäsongen. Två vinster och två förluster har det blivit än så länge. Vad tror vi om OBK:s säsong i år?

Filip Thörnqvist:

– Det är gött att bandyn i bygden är igång igen! Jag tror dock det blir tufft för Otterbäcken att nå några högre höjder, man kommer nog vara ett stabilt lag någonstans i mitten, precis som inledningen har visat.

– Det vore härligt för hela bygden om vi fick bandyn ordentligt på kartan igen, så skulle man få allt att klaffa kan man möjligtvis vara med att bråka om avancemang, men vi ska ändå inte ha några höga förväntningar i år. Vad jag har hört är den gode Ulf Erik Johansson inte omöjlig att locka fram en comeback ifrån, om rätt erbjudande kommer...

Filip Thörnqvist. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad.
Filip Thörnqvist. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad. Foto: Peter Gustafsson

Camilla Andersson:

– Otterbäcken har blandat och gett hittills och har nog inte så höga förväntningar på sig, jag tror OBK kommer hålla sig i mitten. De har en ung talang i Olle Andersson (född -02) som är med Villa Lidköping P19 till vardags, en riktig målspruta och har ett bra skott! Alexander Nilsson är en annan spelare som också är betydelsefull, kraftfull ytterhalv som kan gå på genombrott.

– OBK har också ett samarbete med Lidköpings AIK och när de inte har match har Oliver Hellgren stöttat upp och varit drivande i laget. För att summera tror jag inte Otterbäcken kommer göra någon superskräll, men de kommer inte heller göra bort sig.

Simon Svensson-Parenti:

– Väldigt svårt att säga var Otterbäckens BK står i år. Nästan två år utan en enda tävlingsmatch, och likt Filip och Camilla tror jag knappast att de har så högt ställda förväntningar på sig själva, och knappast utifrån heller.

– I år handlar det nog mest om att hitta en bra känsla i laget och finna glädje i att bara få spela tävlingsbandy igen. Tillräckligt mycket skicklighet finns för att inte behöva oroa sig för några bottenplaceringar, men samtidigt gör kanske den lite tunnare truppen att det blir svårt att utmana i den absoluta toppen.

Längdskidåkning går hem hos Sportpanelen.
Längdskidåkning går hem hos Sportpanelen. Foto: Fredrik Varfjell

Ishockey, bandy och fotboll i all ära. Att följa sådana traditionella sporter är inget ovanligt, men vad för "udda" sporter följer du lite extra?

Filip Thörnqvist:

– Jag följer tyvärr ingen ”udda” sport egentligen. Det närmaste man kommer "udda" är väl padel, som jag kan sätta mig framför TV:n och kolla på ibland. Men är den verkligen så udda nuförtiden? Det känns som att varenda Svensson åtminstone spelar nu, men det kanske inte är lika vanligt att man kollar på det? Det är nog det närmaste jag kan komma på i alla fall.

Camilla Andersson:

– För det mesta följer jag egentligen de ”vanligaste” sporterna och har nog ingen udda sport som jag följer. Men något som absolut kan slå sig in hos mig och få mig sittandes framför TV:n en förmiddag är skidor nu under vintersäsongen. En ack så mysig sport men som också får pulsen att vända i kroppen flera gånger under bara några få minuter när loppen drar ihop sig framåt slutet. En kopp kaffe under filten och skidor på TV, det är inte mycket som slår det.

Camilla Andersson. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan
Camilla Andersson. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan Foto: Peter Gustafsson

Simon Svensson-Parenti:

– När jag var yngre tittade jag mycket på snooker. Berodde det på det begränsade kanalutbudet hemma hos morfar? Eller var det Ronnie O'Sullivans rebelliska överlägsenhet som lockade mig? Kim Hartmans lugna kommentatorsstämma? Jag vet faktiskt inte, och även om jag inte följer sporten lika mycket idag händer det titt som tätt att jag zappar in Eurosport och tar mig en kik.

– Likt min panelkollega Camilla följer jag också mycket skidsport, men i jämförelse med snooker framstår det knappast som "udda". Annars är jag en galen NFL-nörd, och med tanke på ligans svala intresse i Sverige kanske det kan anses som "ovanligt".

Ronnie O’Sullivan.
Ronnie O’Sullivan. Foto: KIN CHEUNG

Artikeltaggar

ÅsikterCamilla AnderssonFilip ThörnqvistSportSportpanelen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.