Dyrare att åka kollektivt - Västtrafik höjer priserna

Publicerad:
Västtrafik höjer biljettpriserna den 9 januari 2022. Foto: Erica Augustsson

Kollektivtrafiknämnden har beslutat att genomföra en prishöjning. Nu kommer biljetternas pris öka med 2,6 procent. För månadspendlare innebär det en ökning på hela tjugo kronor.

Varje år ser Västtrafik över sina biljettpriser och nu har Kollektivtrafiknämnden beslutat sig för att genomföra en prisökning. Hur mycket mer beror på hur många zooner du ska färdas, även under hur många dagar. Ökningen ligger i genomsnitt på 2,6 procent.

En enkelbiljett ligger i dagsläget på 34 kronor och kommer nu att höjas till 35 kronor. Den stora skillnaden blir för de som köper månadsbiljett, där priset ökar med tjugo kronor.

Ellen Pileblad, presskommunikatör förklarar att se över priserna på biljetterna är något som Västtrafik gör årligen.

– Vi måste täcka upp för de kostnader som finns, och för att kunna riva och utveckla Kollektivtrafiken. Men vi vill också fortsätta utveckla kollektivtrafiken och göra den så bra som möjligt, säger Ellen Pileblad, presskommunikatör på Västtrafik.

De nya priserna börjar gälla söndagen den 9 januari 2022.

Artikeltaggar

KollektivtrafikNyheterVästra Götalands länVästtrafik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare