Hoppa till huvudinnehållet

Efter mögelskadorna – föreningen beviljas stöd från kommunen

Publicerad:
Mariestads Judoklubb har tillsammans med Gentlemannafabriken MMA och Takenoko Budoklubb fått ekonomiskt stöd till nya mattor som ska ersätta de gamla och mögelskadade.
Mariestads Judoklubb har tillsammans med Gentlemannafabriken MMA och Takenoko Budoklubb fått ekonomiskt stöd till nya mattor som ska ersätta de gamla och mögelskadade. Foto: Johan Eklöf/Arkiv

Mögelskadorna gjorde att Dojo Elvärket sökte ekonomiskt stöd till sina nya mattor.

Nu har man fått sin ansökan på 60 000 kronor beviljad.

– Det är en helt fantastisk julklapp att få det här beskedet, säger Nikki Gonte Lindh på Takenoko Budoklubb.

De tre kampsportsklubbarna Gentlemannafabriken MMA, Mariestads Judoklubb och Takenoko Budoklubb hyr tillsammans – under paraplyföreningen Dojo Elvärket – en träningslokal, just på Elvärket.

En lokal där de aktiva länge fått stå ut med gammal och sliten utrustning.

– Själva mattorna har vi väl vetat ett tag att de kommer behöva bytas för de är gamla och slitna, men sen blev allt plötsligt lite mer brådskande när vi upptäckte att det också blivit ett mögelangrepp, berättar Nikki Gonte Lindh på Takenoko Budoklubb.

Sökte stöd på 60 000

Att bedriva träning på gammal och sliten utrustning är inte helt optimalt från första början, och att sen även blanda in mögel gör knappast saken bättre.

Mattorna behövde bytas och i slutet av november skickades det in en ansökan till kommunen om hjälp med finansieringen av nya mattor till de olika träningsverksamheterna.

Köp och byte var beräknat att kosta 95 000 kronor och av de sökte föreningen ett kommunstöd på 60 000, varav resterande pengar skulle finansieras av föreningen själva.

Beviljad ansökan

Ansökan om det ekonomiska stödet på 60 000 kronor beviljades och när MT nådde Nikki på budoklubben har hon faktiskt inte ens själv hunnit ta del av beslutet.

– Nej, det är en helt fantastisk julklapp att få det här beskedet. De antydningar jag har fått har varit att det sett ganska positivt ut, säger hon.

Faktum är att under tiden MT har Nikki på tråden plingar det till i hennes mejlkorg med det faktiska beslutet.

– Det är en fantastisk tajming. Det står att vi har fått hela det sökta beloppet, skrattar Nikki.

Byts under jullovet

Föreningen har redan fått tag på en leverantör som har mattan i lager, så förhoppningsvis ska bytet kunna ske snabbt, och det är föreningen själva som sköter det arbetet.

– Vi är ett par stycken som har ställt in oss på att jobba lite i mellandagarna. Förhoppningsvis lyckas vi göra mattbytet och lite andra kringarbeten med sanering i lokalen och så under jullovet. Om allt klaffar är vi redo när skolorna drar igång igen, säger Nikki.

Artikeltaggar

ElvärketGentlemannafabriken MMAKampsportMariestads JudoklubbTakenoko Budoklubb Mariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.