Skaraborgsdagen flyttas fram på grund av smittspridningen

Politik
PUBLICERAD:
Skaraborgsdagen 2022 får ett nytt datum på grund av rådande omständigheter. Istället för den 27 januari är planen att hålla den 21 april istället.
Skaraborgsdagen hölls senast i början av 2020, innan coronapandemin vände upp och ner på vardagen. Våren 2022 kan den kanske hållas igen.
Foto: Ida Sundén

2021 blev det ingen Skaraborgsdag på grund av covid-19. 2022 hoppas man kunna genomföra dagen i Vara konserthus, som blir den femte Skaraborgsdagen.

På Skaraborgsdagen träffas beslutsfattare inom offentlig och privat sektor för att gemensamt diskutera hållbar tillväxt i framtidens Skaraborg. Initiativtagarna är Skaraborgs 15 kommuner genom Skaraborgs kommunalförbund.

– Vårt mål med Skaraborgsdagen är en attraktiv, årligen återkommande mötesplats i Skaraborg där beslutsfattare inom offentlig verksamhet och näringslivet träffas för att prata Skaraborgs tillväxt och utveckling. Det känns därför som rätt beslut att flytta Skaraborgsdagen till april 2022 med fokus på möjligheterna att kunna träffas säger Kristofer Svensson, förbundsdirektör för Skaraborgs kommunalförbund, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.