Hoppa till huvudinnehållet

Sportbonanza och julklappsönskningar i Panelen: ”Det är klassiskt”

Publicerad:

Det lackar mot jul och nyår, men Sportpanelen kommer inte att ligga på latsidan vad det gäller konsumering av idrott.

Dessutom avslöjar trion vad de hoppas på att få av jultomten på fredag.

Mellandagarna är som alltid proppfyllda av sport. Vad kommer du inte att missa för matcher eller evenemang?

Filip Thörnqvist:

– Jag är ju en stor Tottenham-supporter och när laget nu kommit i gång under Antonio Contes intåg missar jag ju givetvis inga matcher. Sedan älskar jag Premier League överlag, så det blir mycket fotboll på TV:n.

– Jag brukar faktiskt inte kolla så mycket ishockey på fritiden förutom Mariestad Bois och hockeyettan, men ett mästerskap som börjar i mellandagarna är junior-VM. Det är något jag följer varje år. Där spelas det en rolig hockey med fart och fläkt, så det kommer jag att följa slaviskt. Tittar vi lokalt blir det givetvis att se Bois dubbelmöten mot Kalmar.

Filip Thörnqvist, 32 år, Mariestad. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad.
Filip Thörnqvist, 32 år, Mariestad. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad. Foto: Peter Gustafsson

Camilla Andersson:

– Enligt mig är julen och nyår den bästa tiden på året. Dels för att det blir ett tillfälle att träffa nära och kära, men kanske främst för att det blir mycket sport. Annandagsbandy har alltid varit en tradition för mig ifrån landets norra delar. Då har det varit ”utebandy" på Skutskärs IP med glögg och bandyportfölj, det är klassiskt.

– I år kommer jag att följa Villa Lidköping som möter serietvåan Västerås på annandagen. Utöver det kommer det bli ännu lite mer bandy, hockey och inte minst junior-VM som drar igång under mellandagarna.

Annandagsbandy på Otterstrand är en klassiker.
Annandagsbandy på Otterstrand är en klassiker. Foto: Peter Gustafsson

Erik Wallskog:

– Precis som panelkollega Thörnqvist har även jag väldigt bra smak när det kommer till fotbollslag, så annandagen kommer givetvis vara vigd åt Englands vackraste fotbollsklubb. Annandagen, eller Boxing Day som det kallas i Storbritannien, är rent generellt en klassisk fotbollsdag som verkligen är något speciellt.

– Förutom det förknippar jag jul- och nyårsperioden med dart-VM. Från mitten av december till början på januari pågår detta enorma spektakel i London och även om jag själv aldrig har varit på plats går det att ta på stämningen även genom TV-rutan. Så till dig som aldrig kollat på denna fantastiska dramatik: Vig kvällen den 3 januari åt VM-finalen i dart. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig.

Vad hade du önskat dig i julklapp nu om du var 10-15 år yngre och vad hoppas du faktiskt på att få i paket i år?

Filip Thörnqvist:

– Svår fråga, men antagligen hade jag önskat mig något TV-spel då jag spelade mycket av sånt på den tiden. Med det sagt har jag önskat mig en resa till London för kolla Tottenham i ungefär 15 års tid utan att få det, så det önskar jag mig i år igen. De åren jag har åkt iväg har jag fått ta tag i det själv.

– Någonting som jag önskar mig och som jag troligtvis också får är pyssel från mina två döttrar. Det räcker gott och väl för mig.

Filip Thörnqvist hoppas få åka till London och kolla på Tottenham inom en snar framtid.
Filip Thörnqvist hoppas få åka till London och kolla på Tottenham inom en snar framtid. Foto: Frank Augstein

Camilla Andersson:

– Förmodligen hade jag önskat mig sportgrejer, eller möjligtvis ett presentkort, om jag var 10-15 år yngre. Om jag minns tillbaka till den tiden var julen ett tillfälle där jag hoppades på att kunna få ett par nya fotbollsskor, bandyhandskar, skridskor och träningskläder. Sådant som hör till idrotten och som skulle gynna mig i min utveckling.

– I år ser önskelistan annan ut då jag bedömer mig vara klar med elitsatsningen. Nu önskas saker som passar till hemmet då jag och min sambo nyligen har köpt hus. Å andra sidan har jag fått padelfeber på sistone och det skulle nog inte vara fel med ett nytt racket. Det återstår att se vad tomten kommer med på julafton.

Camilla Andersson, 28 år, Mariestad. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan.
Camilla Andersson, 28 år, Mariestad. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan. Foto: Peter Gustafsson

Erik Wallskog:

– För tio år sedan hade jag garanterat önskat mig något nytt TV-spel. De kvällar som inte innehöll någon typ av träningsaktivitet spenderades nästan uteslutande framför TV:n eller datorn. Sedan slog det såklart aldrig fel med ett presentkort till ett par fotbollsskor eller liknande, men det brukade jag snarare få kring min födelsedag i april.

– 2021 är önskelistan långt ifrån lika kittlande. Jag kom på mig själv häromdagen att mina önskningar förmodligen aldrig har varit så tråkiga som nu. Bortsett från säkra kort som "en liten slant" hoppas jag på att få en kaffebryggare och en halsduk. Det var bättre förr!

Artikeltaggar

Camilla AnderssonFilip ThörnqvistSportSportpanelen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.