Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad insamling för en ljusare jul – hjälper 29 familjer med klappar och mat

Publicerad:
Gruppen som jobbat med insamlingen ”Ljusare jul Skaraborg”.Från vänster: Anna Ivarsson och Luna, Tina Kaspersen, Gina Zhubi, Charlotta Wågnert, Caisa Diits, Lotta Olsson, Caroline Åkerström och Cassandra. Foto: Alf Ehn/Arkiv

Hallå där, Gina Zhubi, som för ett par månader sedan startade insamlingen ”Ljusare jul Skaraborg”.

En insamling av förnödenheter som ska gå till hemlösa, ensamstående och utsatta kvinnor, och barn i juletid.

Så ska åtta kvinnor bidra till en ljusare jul för fler

Hur har det gått?

– Det har gått jättebra, Imorgon har vi själva julfirandet med de behövande. Jag tror det är 29 familjer som vi har hjälpt hittills. Det har varit mycket jobb men tjejerna i gruppen har varit väldigt hjälpsamma så det har verkligen gått fantastiskt bra, säger Gina Zhubi, en av initiativtagarna.

Vad har ni samlat in?

– Kläder har det varit stor efterfrågan på och sen julmat också. Vi har gjort i ordning matkassar som vi har skickat iväg.

Hur mycket har ni fått in?

– Extremt mycket. Det har varit jättemycket, faktiskt.

Hur har det varit för er?

– Det har varit väldigt tufft, men väldigt givande. Det har gett så mycket mer än vad vi trodde. Glädjen att kunna ge tillbaka, att veta att man kan hjälpa till och göra skillnad. Det har varit en fantastisk resa.

Berätta mer om det här julfirandet?

– Vi kommer bjuda på julmat, sen är det julpyssel för barnen. Tomten kommer med julklappar till barnen också. Vi vill att de behövande verkligen ska få ett varmt ställe att fira jul på.

Artikeltaggar

JulMänskligt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.