Hoppa till huvudinnehållet

S-politiker om tidigare socialchefens utspel: ”Det är inte sant”

Publicerad:
Socialnämndens vice ordförande Sebastian Clausson Ekeroth (till höger), här med partikamraterna Janne Jansson och  Linnéa Wall, berättar att han återkommande har ställt frågor om verksamheten till socialchefen.
Socialnämndens vice ordförande Sebastian Clausson Ekeroth (till höger), här med partikamraterna Janne Jansson och Linnéa Wall, berättar att han återkommande har ställt frågor om verksamheten till socialchefen. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Socialnämndens vice ordförande Sebastian Ekeroth Clausson (S) ifrågasätter kritiken från tidigare socialchefen.

– Jag ser att vissa saker inte stämmer. Då vet jag inte vad jag ska tro, säger han.

Skarpa kritiken från tidigare socialchefen: ”Aldrig fått så mycket skäll”Kommunalrådet svarar på kritiken: ”Jag är ingen diktator”

Karin Utbo har riktat skarp kritik mot sin tidigare arbetsgivare. Hon upplevde att hon som tjänsteman i Mariestad hade svårt att förhålla sig opartisk, att verksamheten detaljstyrs av kommunstyrelsens ordförande samtidigt som oppositionen inte har varit särskilt aktiv.

– Att vi socialdemokrater inte har ställt frågor till henne om verksamheten stämmer inte. Jag har efterfrågat med information och jag har givetvis tagit kontakt med Karin Utbo även utanför nämnden och arbetsutskottets möten, säger Sebastian Ekeroth Clausson.

Han förklarar att han träffade socialchefen regelbundet, ofta en gång i veckan.

– Det blir naturligt att man ställer frågor då. Svaren har inte alltid varit tillfredsställande.

Inga klagomål på arbetsmiljön i stadshuset har nått ledningen: ”Redo att agera”Socialnämndens ordförande: ”Det är jag som bestämmer”

”Inte sant”

När det kommer till den eventuella detaljstyrningen, något som Johan Abrahamsson förnekar sker, kommenterar Ekeroth Clausson:

– Det hoppas jag verkligen inte att det är så. Jag förutsätter att socialnämndens ordförande bestämmer dagordningen och det är så jag har uppfattat det går till. Sedan förstår jag att man diskuterar frågor i sin politiska grupp, det är naturligt.

Han ser inte heller något märkligt i att tjänstemännens dialog med majoriteten är tätare. Däremot ifrågasätter socialnämndens vice ordförande Karin Utbos påstående att nämnden har fått information om underskott i ekonomin och inte har velat agera.

– Det är inte sant.

Sebastian Ekeroth Clausson tycker samtidigt att det är dags att vända blad.

– Vi får försöka se framåt med rekryteringen av nya chefer och göra ett omtag, istället för att se bakåt.

Ledningen om Wihlborgs avgång: ”Ett politiskt beslut”Socialnämnden om många minus-miljoner: ”Inga uppsägningar”Toppchef lämnar sin tjänst på Mariestads kommunFörhandlingen klar – så mycket får socialchefen: ”Det kostar att göra fel”Kommunens hemliga bud till UtboSnart börjar jakten på ny socialchef: ”Kommer ta tid”Nu tar socialchefen hjälp av jurist i tvisten mot kommunenHeltidsresan boven i underskottet: ”Vi har bemannat upp för mycket och för snabbt"Tre kommunala nämnder får gå med underskott: ”Ingen kan vara glad över det här”Politiker i socialnämnden om fusket med siffror: ”Det är upprörande”Socialchefen mörkade 22 miljoner i underskott: ”En kalldusch”Nu vet socialnämnden mer om Utbo: ”Känns som att det var det enda rätta"Beslutet om Utbo kan kosta skattebetalarna miljonerSå tänker kommunen om avgångsvederlag till socialchefenPolitiker i socialnämnden visste inget om Utbos avsked: ”Fick söka information”Spelet bakom kulisserna när socialchefen fick gåSå kommenterar Karin Utbo avskedet: ”Förtroendet måste vara dubbelriktat”Socialnämndens presidium kallades in till avgörande möte i morse: ”Vi fick säga vår mening och är eniga”Socialchefen får gå med omedelbar verkan: ”Förtroendet är borta”

Artikeltaggar

Karin UtboMariestads kommunMariestads kommunPolitikSebastian Ekeroth ClaussonSocialdemokraternaSocialnämnder

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.