Hoppa till huvudinnehållet

En person gripen efter brand i källare – misstänks för mordbrand

Publicerad:
Reporter Per-Johan Thörn Wistrand
Per-Johan Thörn Wistrand
webbredaktion@nwt.se
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sent på måndagskvällen ryckte räddningstjänsten ut till Brännebrona mellan Götene och Mariestad.

Det hade börjat brinna i en källare i ett flerfamiljshus. Branden var inledningsvis fullt utvecklad, enligt SOS Alarms händelseinformation, och det rykte kraftigt. Branden ska också ha spridit sig till en lägenhet och två trappuppgångar rökfylldes.

Larmet kom klockan 23.10. Räddningstjänsten åkte till platsen med ett flertal enheter från Götene, Skara samt Mariestad och gick in med rökdykare. Strax före klockan 00.30 uppgavs sju bilar vara på plats och det var då fortfarande glödbränder i källaren.

Även två ambulanser samt polis skickades dit.

– Flera personer är evakuerade från branden, säger Per Larsson, stationsbefäl vid polisen i Lidköping.

En person har förts till sjukhus för kontroll. Enligt Göteborgs-Posten med lindriga rökskador. Fem personer fick annat boende under natten då deras bostäder inte går att bo i för tillfället. Huset spärrades av för en teknisk undersökning som genomförs så fort som huset och brandplatsen anses vara säker.

Händelsen rubriceras som mordbrand och en person har gripits misstänkt för att ha anlagt branden. Den misstänkte anhölls senare under natten.

Vid 01.30-tiden meddelade Räddningstjänsten mellersta Skaraborg att branden var under kontroll. Man tog då ut material från källaren för att detta inte skulle börja brinna igen.

Insatsen avslutades senare under natten mot tisdagen. Fem personer skulle få annat boende eftersom de nu inte kan bo i sina lägenheter, uppger polisen.

Huset ska spärras av och en teknisk undersökning genomföras så snart brandplatsen anses vara säker.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGötene

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.