Här är boken som flest lånade - både i Mariestad och Sverige

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Den boken flest lånade under 2021 var Delia Owens roman.
Foto: TT/Bokförlaget Forum
Årets mest utlånade bok på biblioteket är Delia Owens bok ”Där kräftorna sjunger”. Den toppar listan i Mariestad – men också i Sverige.

När biblioteket i Mariestad sammanställde vilken bok som lånats ut flest gånger under 2021, toppade Delia Owens roman listan. ”När kräftorna sjunger” kom ut 2020 i Sverige men hade året dessförinnan slagit säljrekord i USA.

Det är inte bara i Mariestad som boken har väckt intresse – utan även i resten av landet. När Sveriges Radios Kulturnytt sammanställde sin lista toppade ”Där kräftorna sjunger” även utlåningen på Stadsbiblioteken i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Bland E-böcker hamnade även boken i topp bland de mest lyssnade, enligt ljudbokstjänsten Nextstory.

Bland unga bokläsare i Mariestad var ”Äventyret i Lindrizia” av Camilla Brinck populärast, den senaste boken i serien om Musse & Helium.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.