Kajsa uttagen till junior-EM: ”Jag är helt mållös just nu”

Publicerad:
Team Mariestads 15-åring Kajsa Samuelsson har blivit uttagen att representera Sverige vid junor-EM i Frankrike i april. Foto: Simon Svensson-Parenti

I april byter Kajsa Samuelsson ut sin Team Mariestad-tröja till en blågul landslagströja.

15-åringen har nämligen blivit uttagen till junior-EM i Frankrike.

– Jag är helt mållös just nu, jag håller fortfarande på att ta in det, säger hon själv.

Under tisdagen presenterades den svenska truppen till junior-EM i bowling i Frankrike i april. En av de uttagna är 15-åriga Mariestadstjejen Kajsa Samuelsson.

Och när MT-sporten når mästerskapsdebutanten är beskedet fortfarande väldigt färskt.

– Jag fick reda på det för bara 1,5 timme sedan. Jag är helt mållös just nu, jag håller fortfarande på att ta in det. Det ska bli väldigt roligt och spännande, säger Kajsa själv.

”Väldigt nervös”

Kajsa fick själv leta upp truppen på Svenska bowlingförbundets hemsida, och det måste ha varit ett härlig känsla att kunna läsa sitt eget namn bland de uttagna.

– Det kändes som att mitt hjärta stannande en stund där, jag blev mållös. Jag visste att det skulle komma ut idag så jag har varit väldigt nervös, men så såg jag mitt namn där och då blev jag otroligt glad. Jag har fått många gratulationer redan, så det är skitkul, säger en smått lyrisk Kajsa.

Kajsa Samuelsson gör mästerskapsdebut på junior-EM som går av stapeln 9–18 april.
Kajsa Samuelsson gör mästerskapsdebut på junior-EM som går av stapeln 9–18 april. Foto: Simon Svensson-Parenti

Och hur firar man ett sådant här besked då? Jo, genom att dra ner till bowlinghallen såklart.

– Ja, absolut! Jag ska ner idag och träna. Sen blir det väl att fira med familjen och så. Min morbror driver hallen och han har verkligen hjälpt mig på min resa, så han ska jag verkligen fira med, säger Kajsa.

Familjen åker med

Bowlinggemenskapen är ganska tajt, och det är ofta man har koll på sina vardagliga klubbrivaler, så också i det här fallet.

– Det andra tjejerna som blev uttagna känner jag sedan innan, så det blir kul att kunna åka ner med sina kompisar. Sen ska min familj också följa med så det blir väldigt skönt att de ska vara med, säger Kajsa.

Dessutom är du yngst i hela truppen, hur känns det?

– Ja, det är coolt att de tagit ut mig, jag är ändå yngst. Det är väldigt kul att gå upp i juniorlandslaget redan det här året, i sån ung ålder.

Vad har du för förväntningar i junior-EM?

– Jag kommer åka ner och bara göra det bästa jag kan. Nu är det bara att kötta på med träningen fram till april så man verkligen är i god form till EM.

Junior-EM i bowling avgörs i franska Wittelsheim, 9–18 april.

Artikeltaggar

BowlingKajsa SamuelssonTeam Mariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare