Nu söker Göta kanal slussvakter till sommaren: ”Ett annorlunda jobb”

Fritid och livsstil
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det kanske känns som långt till sommaren än, men nu är det dags att tänka på sommarjobb. I alla fall om man vill jobba som slussvärd utmed Göta kanal, kanalbolaget söker 100 sommarjobbare som ska bemanna slussarna.
Göta kanal söker nu slussvärdar till slussarna utmed kanalen, bland annat i Sjötorp där denna bild är tagen en tidigare sommar.
Foto: Charlotte Ferneman

Nu söker Göta kanalbolaget slussvärdar i bland annat Sjötorp, Töreboda, Forsvik och Karlsborg inför sommarsäsongen 2022. Ansökningsperioden är under januari.

– Vi kan utlova ett annorlunda jobb med härliga kollegor och semesterfirare ifrån Sverige, Europa men också andra delar av världen, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på Göta kanal, i ett pressmeddelande.

I arbetet som slussvärd ansvarar man för säkerhet och service, med en av slussarna eller broarna som arbetsplats. Vid slussen ska man ansvara för manövrering, reglera vattennivån och planera båttrafiken. Inför sommarjobbet får alla som anställs en utbildning och praktik.

För att söka måste man ha fyllt 18 år och man behöver vara simkunnig. Men alla åldrar över det välkomnas, tidigare somrar har Göta kanal haft slussvärdar som fyllt 60 år.

– Slussvärdarna är vårt ansikte utåt och förmågan att skapa en trevlig upplevelse för våra gäster på kanalen är jätteviktig. Ungefär två tredjedelar av personalstyrkan återkommer från föregående års säsong, säger Magnus Hollwin.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.