Laxhall satsar – vill bygga fler stugor på Torsö

Publicerad:
Under våren ska ytterligare fem nya uthyrningsstugor byggas i anslutning till restaurangen vid Laxhall på Torsö. Foto: Charlotte Ferneman

Nya Laxhall restaurang, dotterbolag till Novab, har redan några stugor i området bakom krogen för uthyrning. Peter Larm, ägare till Novab, berättar för MT att man just färdigställt bottenplattor till fem nya stugor, strax bakom de befintliga.

– De nya kommer att vara nästan identiska med de gamla; alltså tvåvåningsstugor med 40 kvadratmeter i bottenplanet och 30 kvadrat på andravåningen.

Han säger att de fem nya uthyrningsstugorna kommer att stå klara i maj.

– Givetvis är det mest snurr på uthyrningsverksamheten under sommarhalvåret, men de hyrs också ut övriga tider på året, inte sällan i samband med större bokningar på restaurangen.

Peter och Marianne Larm driver Nya Laxhall restaurang.
Peter och Marianne Larm driver Nya Laxhall restaurang. Foto: Charlotte Ferneman

Planer lever vidare

MT skrev i augusti förra året om att bygg- och bostadskoncernen Novab visat intresse för de planer som funnits för något slags generationsboende på Torsö. Planer som ett tag såg ut att kunna realiseras i hyfsad närtid med både kommunen och privata markägare som intressenter. Men en explicit lösning, som tidningen skrivit om, rann ut i sanden och därefter har inte hänt mycket i sak.

Men nu avslöjar Peter Larm att man fortfarande har ett intresse i exploateringen av Torsö.

– Den 19 april ska vi ha ett möte med Prästlönetillgångar i Skara stift, som ju äger mycket mark på ön. Vi får se vad det mötet ger vad gäller vidare diskussioner om boenden på Torsö, säger Peter Larm.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHamnkrogen LaxhallLaxhallNäringslivTorsö

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare