Efter ökad smittspridning – kommunen avråder från besök på äldreboenden

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Mogården i Hova, ett av de särskilda boendena i Gullspångs kommun.
Foto: Per Claesson
Smittspridningen av covid-19, framförallt den nya virusmutationen omikron, ökar. Det är anledningen till att vård- och omsorgsverksamheten i Gullspångs kommun avråder från besök på äldreboenden och gruppbostäder.

Avrådan gäller icke nödvändiga besök av anhöriga och vänner till boende på äldreboende eller gruppbostad.

Om man ändå måste göra ett besök råder Gullspångs kommun till att använda munskydd eller visir även i den boendes lägenhet.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.