Svårt att hänga med i de socialdemokratiska turerna

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Jan Fleischmann
Angående förslaget om omorganisation och socialdemokraterna.
Vi kan bara hålla med om att det är rörigt. Att försöka sammanfatta alla era turer gällande omorganisationen är nästan omöjligt att göra.

I ksau den 22/12 ställde socialdemokraterna sig bakom 4 av 5 beslutspunkter i vårt förslag till omorganisation. Den enda punkten ni inte deltog i var beslut gällande bildande av moderbolag.

Den 29/12 var socialdemokraterna plötsligt emot i princip allt på kommunstyrelsen och på kvällens kommunfullmäktigemöte. Den enda punkten man röstade ja till var att dela socialnämndens verksamheter i två. Resten av punkterna begärde man återremiss på.

När protokollet väl skulle justeras ville socialdemokraterna att deras motivering till återremissyrkande inte skulle stå med i beslutet.

Ärendet återremitterades genom en så kallad minoritetsåterremiss, av de punkter som inte gällde sektor stöd och omsorg. Detta innebär att ärendet åker tillbaks till ksau för att sedan gå vidare till ks och fullmäktige för beslut igen.

Eftersom socialdemokraterna inte ville ha med sin motivering till återremissen i beslutet, finns det inget för tjänstemannaorganisationen att bereda inför ksau:s behandling av ärendet den 12/1. På ksau yrkade socialdemokraterna återremiss i första hand och därefter på avslag på ärendet i sin helhet.

Det är inte så lätt för oss i majoriteten att hänga med i era turer gällande omorganisation. Ni har ju tidigare ställt er bakom och röstat ja till föreslagen förändring inom sektor samhällsbyggnad, med en ny avdelning (utvecklingsavdelning) och delning av sektorn i två delar där tekniska blev en egen sektor. Och ni tyckte även att uppdelningen av socialnämndens verksamheter var ett bra förslag.

Den röda tråden är svår att följa i dessa nomineringstider. Vi instämmer i er syn att det är rörigt.

Men utan att ta i för mycket känns det som att det är ni socialdemokrater som är den bidragande orsaken till det röriga läget genom ert agerande.

Vi förstår om ni läsare tycker det är rörigt och har svårt att hänga med, för även majoriteten har svårt att hänga med i alla socialdemokratiska turer.

Vi därför gärna ge er två tips:

- Låt Marie Engstöm Rosengren (V) hjälpa er att yrka eller häng på vänsterpartiets yrkande och lägg inga egna. (Då blir det betydligt lätt för oss andra att hänga med).

- Alternativ lägger ni en motion om ångervecka på era beslut, så att ni i lugn och ro kan ändra er när ni har bestämt er.

Richard Thorell (M)

Karin Reboli (M)

Johan Abrahamsson (M)

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.