Väntsalen måste bli tryggare och trevligare för resenärerna

Insändare
PUBLICERAD:

Som de flesta vet så har Mariestad en väntsal där resenärer som åker buss eller tåg sitter och väntar. Det är inte bara resenärer utan även de så kallade a-lagarna tycker om att hänga där.

Flera av dessa personer har varit hotfulla mot varandra, en del kvällar blir man fundersam på om resenärer ens vågar gå in där och vänta på buss eller tåg.

Och sen tänker man även på skolungdomarna - ifall de vill eller vågar vänta där inne när det är så otrevligt inne i salen.

Man vet ju som tjej att man inte är så tuff alla gånger.

Nu måste det ske en bättring

Jag arbetar i Mariestad med att städa tåg. Tyvärr så ligger inte städningen för väntsalen på oss. Men jag hade önskat att det gjorde det.

Det skulle gå snabbare för oss att rycka ut än att man ska behöva ringa till ett nummer som sedan får ringa ut ett jourstäd. Vi har ju ändå vårt städkontor vägg i vägg med väntsalen.

Det är inte kul att se hur vissa personer grisat ner. De spiller ut öl och verkar inte hitta till soptunnorna som finns där inne. Golvet blir äckligt.

Vissa kvällar när de är hotfulla mot varandra så kan det bli slagsmål och jag vet ett flertal gånger som poliser har varit där. Polisen åker också förbi och kollar läget.

Jag har varit städare på tågen i 4 år snart och jag tycker att det blir värre och värre med dessa a-lagare.

Mariestads Kommun borde se till så att de finns någon form av vakt som kan hålla störande personer borta från väntsalen så att resenärer kan känna sig trygga där inne.

Jag tycker att väntsalen är till för resenärer och inte någon form av fritidsgård för a-lagare.

Pauline Nielsen Johansson

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.