Hoppa till huvudinnehållet

OBK tog viktig poäng i Borovikovs comeback: ”Skönt”

Publicerad:
Nikolai Borovikov (i mitten) lät inte målen vänta utan satte dit en boll direkt i sin comeback i Otterbäcken. Den 35-årige ryssen visade att han kommer vara en viktig kugge i OBK:s jakt på nytt kontrakt i division ett västra. Foto: Erik Wallskog

Med bara sekunder kvar att spela såg Otterbäckens BK ut att gå mot sin tredje förlust på bara fyra dagar.

Då gjorde Alexander Nilsson 3–3 i den 93 minuten hemma mot Kungälv.

– Vi får vara nöjda. En poäng är bättre än ingenting, säger comebackande Nikolai Borovikov.

Uddamålsförlust i torsdags borta mot Borås och krossade av SK Höjden på hemmaplan i lördags. Under söndagen såg Otterbäckens BK ut att gå mot sitt tredje raka nederlag på en vecka, men hemmamatchen mot Kungälv slutade till slut i en poäng.

Trots en riktigt bra första halvlek fick OBK slita stenhårt för att på tilläggstid hitta en kvittering.

– Det känns skönt att det blev oavgjort i alla fall. Jag trodde att vi skulle ha lite mer att ge i den andra halvleken i medvinden, men Kungälv pressade och gjorde det svårt för oss, säger Nikolai Borovikov, som var tillbaka i OBK-tröjan efter en kortare sejour i Borås bandy samt en tids skadefrånvaro.

Liam Ohlsson (mitten) fick jubla efter att ha kvitterat till 1–1 knappt tio minuter in i den första halvleken.
Liam Ohlsson (mitten) fick jubla efter att ha kvitterat till 1–1 knappt tio minuter in i den första halvleken. Foto: Erik Wallskog

– Det var svårt att komma in i tempot. Jag orkade inte riktigt vilket gjorde att det fick bli snabba byten, men det är kul att vara tillbaka i den blåa tröjan.

Hur var det att kliva in på Otterstrand igen?

– Trots att jag är 35 år var det nervöst faktiskt. Det var längesedan jag var nervös, men det var kul att spela här igen.

Alexander Nilsson blev poängräddare för de blåvita.
Alexander Nilsson blev poängräddare för de blåvita. Foto: Erik Wallskog

”Det är dumheter”

Drygt 25 minuter in i sin comeback skrev Borovikov också in sig i protokollet med sitt 2–1-mål. Den fullträffen satte också Otterbäcken i förarsätet fram tills att 20 minuter återstod av matchen. Då kvitterade Kungälv på en hörna och med bara fem minuter kvar att spela kom även gästernas 3–2-mål.

– Vi blev ängsliga och när man har lite dåligt självförtroende blir det väl så. Vi slutade åka skridskor och hjälpte inte varandra. Vi måste mata på och fortsätta åka hela tiden, säger tränaren Tomas Andersson.

Tomas Andersson vill se att division ett-serien stängs till följd av coronapandemin.
Tomas Andersson vill se att division ett-serien stängs till följd av coronapandemin. Foto: Erik Wallskog

Med bara sekunder kvar att spela friställdes Alexander Nilsson av ett långt utkast från målvakten Lucas Gruffman och den förstnämnde gjorde inga problem utan satte 3–3.

– Nu fick vi i alla någon typ andrum i botten, men det kommer att bli hårt hela vägen in, säger Andersson vars lag nu har tre poäng ner till sistaplatsen och nedflyttningsstrecket.

– Det retar mig att förbundet inte stänger serien utan håller fast vid att ett lag ska åka ur. Jag tycker att det är dumheter. Åker vi på sväng med corona igen tvingas vi lämna WO till matcher. Då riskerar vi helt plötsligt att ligga sist. Det finns inget lag i serien som har en trupp bred nog för att klara det.

Vad innebär poängen ni ändå tog i den här matchen?

– Nu kanske vi kan få lite momentum. Vi kommer in med en skön känsla till nästa match i stället för att åkt på en ny uddamålsförlust, avslutar Tomas Andersson.

Mål, OBK: Liam Ohlsson, Nikolai Borovikov, Alexander Nilsson.

Linus Hellgren spelade utmärkt i hemmalagets försvar.
Linus Hellgren spelade utmärkt i hemmalagets försvar. Foto: Erik Wallskog

Artikeltaggar

BandyNikolai BorovikovOtterbäckens BKOtterstrand bandybanaTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.