Hoppa till huvudinnehållet

Guld-Philip hyllades på Idrottsgalan – tilldelades Sportspegelpriset

Publicerad:

Det har röstats och röstats i Mariestad. Philip Jönsson från Ullervad var en av åtta finalister till Jerringpriset, men efter omröstningen var han inte bland de fem kvarvarande.

Guld-Philip behövde inte vara besviken över det, senare under kvällen fick han ta emot Sportspegelpriset.

Paraskytten Philip Jönsson är vinnaren av Sportspegelpriset vid Idrottsgalan 2022.
Paraskytten Philip Jönsson är vinnaren av Sportspegelpriset vid Idrottsgalan 2022. Foto: Christine Olsson/TT

Philip Jönsson är en av idrottarna som var på plats på Idrottsgalan 2022, där hans guld i Paralympics är en av bedrifterna från 2021 som hyllades. Han var där med sin familj, pappa Mats Jönsson, mamma Ann-Christine Jönsson och systern Annie Jönsson.

Han har prisats och uppmärksammats många gånger för sin idrottsbragd och var även nominerad till Radiosportens Jerringpris, priset där det svenska folket får rösta fram vinnaren.

När det på Idrottsgalan gick från åtta till fem finalister till Jerringpriset räckte inte Philip Jönssons röster för att gå vidare.

Hyllades med annat pris

Mariestadssonen fick senare under kvällen ta emot Sportspegelpriset och hyllades på galan.

– Jag vill tacka alla som stöttat mig genom åren och bidragit till den positiv kille jag är och alla framgångar. Sedan vill jag även rikta ett extra stort tack till familjen som är med på alla tävlingar och hemma och stöttar och alla andra som vet att de bidragit till dessa framgångar. Tack, sade Philip Jönsson i sitt tacktal på Idrottsgalan 2022.

SVT-Sporten delar ut priset till den idrottsman, idrottskvinna eller det lag som i tävling utfört en anmärkningsvärd prestation under året som gått, och som genom sin insats betytt mycket för sin idrott.

Philip Jönsson på röda mattan med sin familj Ann-Christine Jönsson, Mats Jönsson samt systern Annie Jönsson. I sitt tacktal när han tog emot Sportspegelpriset tackade han sin familj för allt stöd genom åren.
Philip Jönsson på röda mattan med sin familj Ann-Christine Jönsson, Mats Jönsson samt systern Annie Jönsson. I sitt tacktal när han tog emot Sportspegelpriset tackade han sin familj för allt stöd genom åren. Foto: Christine Olsson/TT

Vid Idrottsgalan under måndagskvällen var konkurrensen om Jerringpriset stenhård och i form av Tove Alexandersson, orientering – fem VM-guld, damlandslaget, fotboll – OS-silver, Armand Duplantis, friidrott – OS-guld, hopplandslaget, ridsport – OS-guld, Nils van der Poel, skridsko – två VM-guld, Daniel Ståhl, friidrott – OS-guld samt Jonna Sundling, skidor – två VM-guld.

Senare blev fem tre, då återstod hopplandslaget, Tove Alexandersson och Nils van der Poel. Hopplandslaget var sedan de som fick flest röster och som fick ta emot Jerringpriset.

Från början fanns 13 nominerade till priset. Utöver Philip Jönsson, även Team Mariestads tidigare bowlare James Blomgren, som vann VM-guld.

Skytten Philip Jönsson när han anlände till Idrottsgalan 2022, som en av de nominerade till Jerringpriset. Han vann inte det, men fick istället ta emot Sportspegelpriset.
Skytten Philip Jönsson när han anlände till Idrottsgalan 2022, som en av de nominerade till Jerringpriset. Han vann inte det, men fick istället ta emot Sportspegelpriset. Foto: Christine Olsson/TT
Philip Jönsson prisasFinalist till Jerringpriset: ”Fantastiskt att folk röstat så mycket på mig”Efter guldbragderna – två Mariestadare nominerade till Jerringpriset

Artikeltaggar

IdrottsgalanJerringprisetMariestadParalympicsPhilip JönssonSportUllervad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.