Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkta för narkotikabrott: "De bar ut en massa hinkar"

Publicerad:
Foto: Privat

I söndags slog polisen till mot en villa i centrala Moholm och polisen bekräftar att tre personer misstänks för grovt narkotikabrott.

– Det var ett stort pådrag vid huset, berättar en Moholmsbo.

Vittnet berättar att polisen bar ut något ur villan som numera är avspärrad.

– Jag tycker det såg ut som att de bar ut en jäkla massa hinkar med något som liknade jord. Det tömde de utanför ett gult uthus på tomten och tog aldrig med sig.

– På plats var väldigt många poliser, men även tekniker. De höll på vid huset från tidigt i söndags morse till 16-tiden på eftermiddagen.

De som bor där har hållit en väldigt låg profil

Det kan med andra ord vara någon som odlats i villan, men det är inget som polisen bekräftar.

Tre personer anhållna för narkotikabrott – hus avspärrat i Moholm

Två fastigheter

Fastigheten, som sedan i april ägs av en man i 40-årsåldern, vilken även äger även grannfastighet. Mannen blev för några år sedan dömd till dagsböter för bokföringsbrott, detta sedan hans företag gått i konkurs.

– De som bor där har hållit en väldigt låg profil och inte stuckit ut på något sätt. Jag har knappt se några personer på platsen, men sedan en tid har man sett ljus från huset och att de börjat elda i kaminen.

Det är polisenheten grova brott som för närvarande utreder ärendet. Precis som det brukar vara är polisen mycket tystlåten kring ärendet eftersom det råder förundersökningssekretess.

– Det är möjligt att vi får ta över utredningen, men det är oklart. Vi får se hur det utvecklar sig, säger Ola Sanfredsson, chef för utredningsgruppen vid Mariestadspolisen.

Det hölls nya förhör med de misstänkta i går

Häktningsbeslut

Magnus Karlsson vid grova brott i Skaraborg bekräftar att det sker ett samarbete med lokalpolisen.

– Tre män är fortsatt anhållna misstänkta för narkotikabrott och det har skett en teknisk undersökning, samt husrannsakan, av platsen. Det hölls nya förhör med de misstänkta i går (läs måndag) och vad som kom fram där ska stämmas av med åklagaren, som är Berit Andreasson.

– Sedan får åklagaren ta ett beslut om det ska gå vidare till en eventuell häktning. Beslutet måste tas innan klockan 12 i morgon onsdag, säger Magnus Karlsson.

Tre män är fortsatt anhållna misstänkta för narkotikabrott och det har skett en teknisk undersökning, samt husrannsakan, av platsen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrovt narkotikabrottMoholm

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.