Hoppa till huvudinnehållet

Man i 30-årsåldern häktas för grovt narkotikabrott – ska ha odlat cannabis

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
Det var i söndags som polisen gjorde en husrannsakan vid en villa i Moholm. Nu har en av de tre anhållna männen häktats misstänkt för grovt narkotikabrott.
Det var i söndags som polisen gjorde en husrannsakan vid en villa i Moholm. Nu har en av de tre anhållna männen häktats misstänkt för grovt narkotikabrott. Foto: Privat

En 32-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott i Moholm.

Den misstänkte bestred häktningen under förhandlingen i Skaraborgs tingsrätt. Då framförde han att han inte har någon avsikt att framställa någon mer cannabis.

Det var i söndags som polisen slog till mot en adress i centrala Moholm och spärrade av en villa. I bostaden har det genomförts både en teknisk undersökning samt en husrannsakan. Tre män anhölls i samband med detta misstänkta för grovt narkotikabrott.

Misstänkta för narkotikabrott: "De bar ut en massa hinkar"

På onsdagseftermiddagens häktningsförhandling yrkade åklagaren Berit Andreasson på att den 32-årige mannen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Åklagaren begärde även restriktioner för den misstänkte.

Så blev det, tingsrätten beslutade att mannen ska häktas. Inom två veckor ska åtal väckas, senast den 2 februari.

Den misstänkte har utländsk härkomst och en tolk var inkopplad under förhandlingen.

De två andra männen som anhölls tidigare i veckan har släpps på fri fot, men är fortfarande misstänkta.

Erkänner narkotikabrott

Den misstänkte erkände narkotikabrott av normalgraden och bestred häktningen under förhandlingen. Via sin försvarsadvokat sa han att han inte har några planer på att avvika från Sverige och han menar att det inte heller finns några bevis att undanröja.

– Han har inga planer på att framställa någon mer cannabis, sade den misstänktes försvarsadvokat Christin Skantze Hofbauer under häktningsförhandlingen.

Polisen gjorde vissa fynd vid huset i Moholm och utredningen har fortsatt med förhör av de misstänkta. Ett vittne har berättat att polisen ”bar ut hinkar från villan fyllda med något som liknande jord. Det lämnades sedan kvar på platsen.”

Förundersökningssekretess råder

Åklagaren Berit Andreasson var efter häktningsförhandlingen fåordig och hänvisade till förundersökningssekretess.

– Beslagen som gjorts ska skicka på analys till nationellt forensiskt centrum, vi vet inte hur lång tid det kommer att ta innan vi får svar, säger hon till MT.

Polisen är också sparsamma med detaljer om utredningen.

– Det handlar om grovt narkotikabrott och rubriceringen är framställan, mer vill jag inte säga just nu, förklarar Magnus Karlsson, chef för polisenheten grova brott i Skaraborg.

– Utredningen kommer i fortsättningen att skötas av Mariestadspolisen.

Den som fälls för grovt narkotikabrott riskerar fängelsestraff på minst två år.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarMoholmSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.