Enormt långa köer på E20 – lastbilar körde fast utanför Laxå

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Under torsdagen var det kilometerånga köer på E20 söder om Laxå, efter att flera lastbilar kört fast i Finnerödjabacken. Detta rapporterar bland annat P4 Örebro och TT.

Det var flera lastbilar som kört fast på E20 mellan Finnerödja och Laxå. Enligt P4 Örebro stod trafiken helt still och kön gick vid 16-tiden ända från Vretstorp till Laxå i södergående riktning. I norrgående riktning gick trafiken framåt, men långsamt.

– Vid 15.30-tiden var det 17 kilometer långa köer, säger polisens presstalesperson Mats Öhman till TT.

En hel del av bilarna ska ha stått i kö sedan klockan tio på torsdagsförmiddagen, men tidigt på kvällen kunde trafiken börja rulla sakta i ett körfält enligt TT. Uppmaningen är dock att välja en annan väg om möjligt.

Enligt Trafikverkets prognos ska trafiken kunna flyta på normalt vid midnatt.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.