Rattfylleriåtal: Körde bil med 2,5 promille alkohol

Publicerad:
Polisen larmades till platsen eftersom föraren hade kört ner i diket vid korsningen mot Fägre på länsväg 200. Foto: Polisen

En man i 70-årsåldern från Moholm satte sig i bilen med 2,5 promille alkohol i blodet. Det slutade med ett dikesbesök på länsväg 200 i Töreboda kommun.

Mannen har åtalats misstänkt för grovt rattfylleri.

Händelsen utspelade sig en fredagskväll den 5 november förra året och den åtalade har erkänt brott. Polisen larmades till platsen eftersom bilen var körd i diket vid korsningen mot Fägre på länsväg 200.

Ett vittne hade pratat med föraren som stank sprit och erkände att han druckit. När patrullen kommer till platsen blåste föraren positivt i sållningsinstrumentet.

Både fordonsnycklarna och körkortet omhändertogs. I bilen fanns tomma systembolagspåsar.

<em id="emphasis-c54067c14cecf4d14c53196599b3793e">Jag fick ett jävla ryck och skulle ut och köra bil</em>

”Jävla ryck”

I polisens förundersökningsprotokoll står att läsa följande om vad mannen sagt i förhör samma kväll.

”Jag fick ett jävla ryck och skulle ut och köra bil. Sen när jag kom på att jag var lite för full för att köra bil så skulle jag vända om och köra hem. Men då svängde jag för lite på ratten och hamnade i diket. Men ta körkortet ni det går ju att köra bil utan körkort.”

Mannen hävdade till polisen att han inte kört bil nykter på fyra år. Han har senare tagit tillbaka det uttalande

”Jag sa det, men att det inte stämmer, utan det var något jag bara sa.”

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusFägreRattfylleriSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare