Tung vårpremiär för THF: ”Orkade inte riktigt hela vägen”

Publicerad:
Lagkapten Mathias Mörk och hans Töreboda HF startade våren precis som startade hösten, med en förlust. Foto: Erik Wallskog/Arkiv

Fem veckors längtan är över.

Men efter det ofrivilliga uppehållet förlorade Töreboda HF i vårpremiären.

– Det märktes att vi var lite matchovana, det gjorde det, säger tränare Patrik Karlsson.

16 december var senast Töreboda HF spelade en ishockeymatch. Då avslutade man grundserien i hockeytvåan.

Efter flertalet covidfall, både i THF-truppen och i övriga lag, har dock starten av fortsättningsserien dröjt. Så sakteliga har den dock smugit igång och under lördagen var det så dags för Töreboda att spela sin första match.

Borta mot Nittorps IK fick man dock sämsta tänkbara start på vårsäsongen. Hemmalaget vann med 3–2.

– Det märktes att vi var lite matchovana, det gjorde det. Hade vi bara gjort mål på våra chanser hade vi vunnit idag, men det kommer att bli bättre, säger tränare Patrik Karlsson.

Började bra

Att hålla uppe jämnheten över en hel match var ett stort problem för laget under hösten, och likaså den här gången. När det är bra, då är det bra.

Töreboda HF:s tränare Patrik Karlsson.
Töreboda HF:s tränare Patrik Karlsson. Foto: Erik Wallskog/Arkiv

– Vi öppnar riktigt bra och har sex–sju heta lägen direkt, som vi tyvärr inte gör mål på även om vi leder med 1–0 efter första perioden. Andra är också väldigt bra och vi har både stolpskott och ribbskott. Det är otur att vi inte kan göra mål på våra chanser, säger tränare Karlsson.

Någon utökad ledning blev det aldrig för THF, och tar man inte vara på sina målchanser, då gör motståndarna det istället.

– De får mig sig 1–1 inför tredje istället och väl där gör de både 2–1 och 3–1. Sista målet släpper vi i eget powerplay, grämer sig Karlsson.

Tappade orken

THF plockade Skövde IK-lånet Fritz Abrahamsson i målet i slutminuterna och tryckte även in en reducering. Mer än så skulle det dock inte bli.

– Vi orkade väl inte riktigt hela vägen. I trejde blev vi lite trötta, men det blir väl också lite så när man inte har matchtempot uppe. Hade vi haft lite stolpe in idag istället för stolpe ut hade vi vunnit, säger Karlsson som plussar för Markus Grönlind och Martin Andersson.

Förlusten skrevs till 3–2, men Karlsson är positiv till fortsättningen.

– Det är jävligt kul att bara få komma igång med matcher igen, det tycker alla. Att inte bara hålla på och träna hela tiden. Nu är det bara att ladda batterierna och åka ner till Stenungsund på onsdag. Det är en tuff match det också, säger tränaren.

Mål, THF: Martin Andersson, Christopher Larsson

Artikeltaggar

HockeytvåanIshockeyTöreboda HF

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare