Hoppa till huvudinnehållet

Team Mariestad slarvade mot Vimmerby: ”Blev hårt straffade”

Publicerad:
Kajsa Samuelsson, nyligen uttagen till junior-EM, och hennes lagkamrater i Team Mariestad kunde inte rå på Vimmerby BK. Foto: Simon Svensson-Parenti

Det går fortsatt trögt för Team Mariestad i mellanallsvenskan i bowling.

Hemma mot Vimmerby BK slarvade laget bort segern.

– Vi spelar som ett lag utan självförtroende, säger spelande lagledaren Erik Ahlstrand.

När gästande Vimmerby BK kom på besök till Mariestads Bowlingcenter under helgen visste Team Mariestad vad som stod på spel.

Indraget i bottenstriden i mellanallsvenskan hade man smålänningarna placeringen precis bakom sig i tabellen.

Minst sagt mycket som stod på spel, och matchen var också jämn länge och väl, men till slut kunde gästerna rycka ifrån och vinna.

– Vi spelar som ett lag utan självförtroende fortfarande och det hänger i lite från de sista matcherna. Det är vi som slarvar och ger bort poängen, jag tycker inte de är bättre än oss, det här borde vi vunnit om vi inte slarvat, säger spelande lagledaren Erik Ahlstrand.

”Slarvade bort”

Efter halva matchen spelad var ställningen helt jämn, 5–5, även om Erik tycker Mariestad borde suttit i förarsätet.

Erik Ahlstrand och hans Team Mariestad förlorade mot Vimmerby BK i bottenstriden av mellanallsvenskan.
Erik Ahlstrand och hans Team Mariestad förlorade mot Vimmerby BK i bottenstriden av mellanallsvenskan. Foto: Simon Svensson-Parenti

– I andra borde vi nog vunnit med 4–1 och den första serien borde vi inte förlorat heller. Vi slarvade bort lite poäng i båda de serierna, säger han.

Erik fortsätter:

– I tredje serien fortsätter vi slarva, och blev hårt straffade. Det kändes som att musten gick ur några av oss. Där ger vi de egentligen hela matchen. Vi har lite lägen sen i sista och gör också vår bästa serie, men då spelade Vimmerby också bra och gjorde sin bästa serie, så vi kom aldrig ikapp.

”Hade en samling”

Erik beskriver det som en ond spiral som laget har svårt att ta sig ur ifrån. Men något behöver man göra.

– Vi hade en liten samling efter matchen och diskuterade vad som gick fel och vad vi behöver förändra för att hitta tillbaka. Vi pratade om att vi skulle öka träningsdosen och även fokusera träningen lite mer. Vi behöver komma upp i nivå, alla kan bättre än det här.

I och med förlusten blev Mariestad passerade av Vimmerby i tabellen. Nästa helg vankas det ny hemmamatch. Då kommer Team Gamleby BC på besök. Ett gästande lag som även de är indragna i bottenstriden, så fortsatt viktiga poäng på spel.

Artikeltaggar

BowlingErik AhlstrandMellanallsvenskanTeam Mariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.