Hoppa till huvudinnehållet

Enormt intresse för unika Saaben – såldes för jättesumma på auktion

Publicerad:
Sju kilometer har bilen körts: Från bilfirman in i ladan i Nossebro.

I 42 år har hon varit gömd för omvärlden – nu auktioneras den i stort sett oanvända Saaben från Nossebro ut och intresset är enormt. Under måndagsmorgonen låg högsta bud på 410 000 kronor och den klubbades på måndagskvällen för 500 000 kronor.

Sju kilometer har den akaciagröna Saaben körts. Från bilfirman in i ladan i Nossebro. Där har hon stått sedan den höstdag då hon levererades 1979.

– Den kan ju inte ens anges som lågmilad då den inte har passerat sin första mil ännu, konstaterar auktionsfirman på hemsidan netauktion.se.

Trots att bilen alltså inte ens avverkat en mil så har åren satt sina spår. Det finns lite ytrost och hur motorn mår är i nuläget oklart, då bilen inte startats av auktionsfirman. Trots detta är intresset från Saabentusiaster mycket stort. Auktionen avslutades under måndagskvällen och högsta budet var på 500 000 kronor.

– Det ligger lite i överkant för vad jag trodde, men det är inte orimligt eftersom det är en unik bil, säger Frank Gausland, vd för auktionsföretaget i Göteborg, till GP.

Bilen har bara haft tre ägare: firman som sålde den, dödsboet och så testamentstagaren, som nu via en firma i Hisings Backa auktionerade ut den gröna pärlan. Kvällens auktionsvinnare kommer att bli den första registrerade brukaren. Bilen är av modellen Saab 96 GL V4 Super och är tillverkad i Finland.

Artikeltaggar

Essunga kommunFritid och livsstilMotorNossebro

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.