Som Blink sa: "What's my age again?"

Krönikor
PUBLICERAD:

Blink-182 är världens bästa band.

I alla fall om du frågar mig.

För er som inte vet vilka de är kan jag tala om att de var som störst under sent 90-tal och tidigt 00-tal, och gjorde sig främst kända som en omogen trio som sjöng radiovänliga låtar om toaletthumor, sex och omogenhet.

Inte undra på att många av deras låtar kan höras i American Pie-filmserien.

Ett av deras mest kända verk är "What's my age again?" och det är en fråga jag ofta ställer mig själv.

Jag må vara 28 år gammal, men känner mig säkert tio år yngre. I mina ögon är jag fortfarande samma omogna 18-åring som jag var back in the days.

Livet var så mycket enklare då på något sätt. Jag önskar jag hade kunnat vara tonåring och ung vuxen resten av mitt liv.

Det fanns inte så många måsten då, det förväntades inte så mycket av en, och man kunde göra lite som man ville om man ska vara helt ärlig.

Att leva klassiskt Svensson-liv har aldrig varit något för mig, men runtomkring mig är det så det ser ut.

Flera av mina närmsta vänner är mitt uppe i att skaffa barn, hus och familjebil – om de inte redan har gjort det. Själv sitter jag uppe på nätterna i kalsonger och kollar NFL och spelar tv-spel. Samtidigt som min garderob är tom, kläderna ligger utspridda över hela lägenheten och köksbänken är full av disk.

Ibland önskar jag att allt bara kunde vara som det en gång var. Att man hade kunnat stanna tiden där när man var i 20-årsåldern.

Jag är inte rädd för mycket i den här världen, men är det något jag är rädd för så är det framtiden. Rädd för att växa upp.

Fy fan.

Läskigt är bara förnamnet.

Kanske är det den rädslan som gör att jag – envist och kanske också omedvetet – försöker hålla den 18-åriga Simon vid liv.

Kanske är det därför jag lyssnar på 20 år gamla Blink-182-låtar där de sjunger om tonårsproblem och om att vägra växa upp.

Kanske är det därför jag inreder min lägenhet som rena rama pojkrummet.

Kanske gör jag allt sådant för att intala mig själv att tiden faktiskt stått stilla de senaste tio åren.

En vacker dag kanske jag också mognar. En vacker dag kanske jag också växer upp. En vacker dag kanske jag går ut på bakgården med 18-åriga Simon och skjuter skallen av honom.

Men fram tills dess: What's my age again?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.