Hoppa till huvudinnehållet

Dubbla vinster för OBK när skyttekungen gjorde comeback

Publicerad:
Otterbäckens BK fick segerjubla, två gånger om. Foto: Erik Wallskog/Arkiv

Otterbäckens BK inledde fortsättningsserien i division ett på bästa möjliga sätt.

Två matcher resulterade i två segrar – med en Henrik Gullberg som gjorde sex mål i A-lagscomebacken.

– Vi hade ändå två som hade corona så det var ett bra läge att ta med honom, säger tränare Tomas Andersson.

Att säga att det blev en lyckad helg för Otterbäckens BK – när fortsättningsserien i division ett västra drog igång – är verkligen ingen underdrift.

Dubbla matcher – dubbla segrar. Och en comebackande skyttekung, i form av Henrik Gullberg, som gjorde sex mål i återkomsten.

– Vi hade ändå två som hade corona så det var ett bra läge att ta med honom, säger tränaren Tomas Andersson.

Drog ifrån

Helgen inleddes under fredagen, borta mot Kungälv, och även om det började sisådär kunde OBK till slut ta en stabil seger, med 12–6.

– Det var väldigt svajigt första 30 minuterna. Det blev vartannat mål vartannat anfall ett tag där, och vi kom inte rätt försvarsmässigt, säger Andersson och fortsätter:

Tomas Andersson, tränare i Otterbäckens BK.
Tomas Andersson, tränare i Otterbäckens BK. Foto: Peter Gustafsson/Arkiv

– Men sista 60 var det mer eller mindre spel mot ett mål.

Vinst igen

Och bedriften att göra 12 mål framåt skulle också upprepa sig under helgens andra match, hemma mot Sunvära på Otterstrand, då OBK segrade med hela 12–1, trots svåra vindförhållanden.

– Vi spelade två helt olika halvlekar. En första med jättemotvind och sedan en extrem medvind i andra istället, säger Andersson.

– De (Sunvära) var totalt döda i andra halvlek. Vi försökte spela så enkelt vi bara kunde i första, med att spela bollen från backlinje, till mittfält och sedan vidare till forwards med minimal kraftansträngning. Normalt brukar vi åka igenom lagdelar, fortsätter Andersson.

Planen att spara på krafterna i början gav resultat. 3–1 i paus blev 12–1 efter full tid.

Comeback för Gullberg

Dessutom gjorde Henrik Gullberg A-lagscomeback i samband med matchen mot Sunvära. Den forna skyttekungen har varit med och spelat i B-laget under säsongen med gjorde nu sin första match för året i division ett.

– Vi hade ändå två som hade corona så det var ett bra läge att ta med honom, säger Andersson.

Den forna skyttekungen Henrik Gullberg gjorde A-lagscomeback och stänkte in sex mål direkt.
Den forna skyttekungen Henrik Gullberg gjorde A-lagscomeback och stänkte in sex mål direkt. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

– Vi är unga och konditionsstarka men man behöver ha den äldre rutinen också för att få bra balans. Vi har gått igenom hur det ser ut med matcher så vi får väl se om han spelar fler. Han har inte lovat något utan det blir lite match-till-match, fortsätter han.

Någon ringrostighet märktes in av för Gullberg heller. Sex mål gjordes från 35-åringens klubba.

Blickar långt framåt

Två segrar för att inleda fortsättningsserien och 24–7 i målskillnad, med trots det är tränare Andersson rent av lite lågmäld.

– Det är en skaplig start, men det finns ändå inget att spela för i den här serien. Skulle man ta hem den är det bara en fjäder i hatten, säger han.

Många matcher har skjutits upp på grund av pandemin och hela serieupplägget har varit konstigt enligt Andersson.

– Redan någonstans vid nyår var jag i tankarna inför nästa år. Nu ska vi bara spela bandy och jobba vidare med framförallt anfallsspelet, säger Andersson.

Mål, mot Kungälv: Olle Andersson 3, Anton Eklund 2, Niklas Österlund 2, Liam Olhsson 2, Noel Gunnarsson, Alexander Nilsson, Axel Andersson.

Mål, mot Sunvära: Henrik Gullberg 6, Anton Eklund 3, Nikolai Borikov, Axel Andersson, Olle Andersson.

Artikeltaggar

BandyOtterbäckenOtterbäckens BKOtterstrand bandybanaTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.