Hoppa till huvudinnehållet

Bois vill rida på vågen: ”Vi är i bra form nu”

Publicerad:
Får Mariestad Bois segerjubla mot Hanviken igen, precis som de gjorde senast?
Får Mariestad Bois segerjubla mot Hanviken igen, precis som de gjorde senast? Foto: Simon Svensson-Parenti/Arkiv

Dubbelmötet mot Karlskrona har lagts till handlingarna.

Nu vill Mariestad Bois ta andra raka segern mot Hanviken.

– Vi är i bra form och det är en riktigt bra stämning, så det är bara att rida på den här vågen nu, säger assisterande kaptenen Jesper Lindén.

Dubbelmötet med topplaget Karlskrona slutade med förlust borta (2–3) innan Mariestad Bois fick revansch i Mariehus arena senast (vinst 1–0).

Men trots ”bara” en vinst kändes det som att Bois mycket väl kunde tagit hem alla sex poängen.

– Jag tycker vi var bättre än de över två matcher. Det var väldigt snöpligt borta, vi kände att vi var bättre och att vi blev lite rånade. Men så visar vi här hemma att vi faktiskt är det bättre laget, säger assisterande lagkaptenen Jesper Lindén.

Vann senast

När Bois mötte Hanviken i början av januari var det – för de allra flesta – en helt ny bekantskap. Albin Kedbrant var en av få som överhuvudtaget mött Tyresölaget tidigare, men det har faktiskt Lindén också, även om det var ett tag sedan.

Assisterande lagkapten Jesper Lindén gjorde mål mot Hanviken senast det begav sig. Får se om forwarden får anledning att jubla även ikväll.
Assisterande lagkapten Jesper Lindén gjorde mål mot Hanviken senast det begav sig. Får se om forwarden får anledning att jubla även ikväll. Foto: Erik Wallskog/Arkiv

– Ja, jag har mött de när jag var yngre men, som sagt, vi har inte mött de med Bois innan i år, säger han.

Vad minns du från mötet i januari?

– Vi gjorde en bra insats och tog en stabil seger (2–0), så vi får gå igenom och se om de har ändrat något, men det är så vi gör inför varje match. Det gäller att ta varje match som den kommer och göra det bästa av det, säger Lindén.

Bakom Bois i tabellen

Hanviken ligger bakom Bois i tabellen och slåss i skrivande stund för att undvika de två bottenplaceringarna som i så fall skulle innebära att det är färdigspelat för den här säsongen.

Och även om Hanviken inte är Karlskrona vill inte Lindén hamna i några tankefällor.

– Alla lag är bra i den här serien så man kan inte underskatta något. Nyckeln är att hålla oss till vårt spel som vi har gjort de senaste matcherna, sätta våra lägen och hålla oss disciplinerade, säger han.

– Vi har en bra känsla i laget och vi är i bra form. Det är riktigt bra stämning, så det är bara rida på den här vågen nu, avslutar Lindén.

Inför allettan södra

Assisterande tränare Peter Isgren om Hanviken

– Det var en ny bekantskap senast, ett lag som spelar mer fysiskt än de andra lagen. För oss gäller det att fortsätta spela som vi har gjort. Det har inte funnits några tendenser till att sitta kvar i bussen, för att använda ett klassiskt hockeyuttryck.

– Vi måste minimera deras spelvändningar på oss, men ändå att vi försöker vara riktigt framåtlutande och försöker sätta fart på grejerna. Då anser vi att vi har stora möjligheter att plocka tre poäng med oss hem.

Förutom långtidsskadade Ludwig Collberg är Bois i nuläget skadefria och friska.

– Ja, det enda är att Simon Ericsson var lite osäker, han var sjuk senast. Förhoppningsvis är han med och tränar ikväll (läs igår) och då är han aktuell för spel, men annars är vi friska och krya, säger Isgren.

Allettan södra
LagMatcherVinsterOavgjordaFörlustMålskillnadPoäng
Väsby1291244-2928
Karlskrona1390451-3327
Dalen1382346-3827
Nybro1281336-2125
Mariestad1353533-2721
Huddinge1251631-4316
Kalmar1141637-3213
Hanviken1432931-4813
Vimmerby1332826-3712
Skövde13211022-497

Övriga matcher

Karlskrona – Dalen

Huddinge – Vimmerby

Kalmar – Väsby

Skövde – Nybro

Artikeltaggar

Allettan södraIshockeyJesper LindénMariestad Bois HCPeter Isgren

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.