Hoppa till huvudinnehållet

BOMBEN: Markus ”Pajen” Persson tillbaka i Bois: ”Kommer för att vinna”

Publicerad:

Mariestad Bois spetsar till sin trupp inför säsongsavslutningen, och det rejält.

Under måndagskvällen meddelade klubben att Markus ”Pajen” Persson är klar för en återkomst.

– Jag vill vara med och ta Mariestad till allsvenskan, säger den 32-årige poängkungen.

41 skott, men bara ett mål framåt och en 1–2-förlust hemma mot HC Dalen i söndags. Drygt 24 timmar senare presenterade Mariestad Bois att man värvat så närma målgaranti det går att komma i hockeyettan-sammanhang.

Något annat går knappast att säga om Markus ”Pajen” Perssons 95 mål på 96 matcher de senaste tre säsongerna.

– Det ska bli oerhört roligt att dra på sig Boiströjan igen. Jag känner för klubben och har följt dem även när jag inte spelat där. Nu har Mariestad någonting spännande på gång och jag vill vara med på den resan, säger han.

Säsongen 2010/2011 var senast Markus ”Pajen” Persson (till höger) spelade i Mariestad Bois, bland annat med Filip Thörnqvist (till vänster). Nu, lite mer än tio år senare, är han tillbaka i klubben.
Säsongen 2010/2011 var senast Markus ”Pajen” Persson (till höger) spelade i Mariestad Bois, bland annat med Filip Thörnqvist (till vänster). Nu, lite mer än tio år senare, är han tillbaka i klubben. Foto: Jan Fleischmann

Persson har två sejourer bakom sig i Bois. 21 poäng på 31 matcher i allsvenskan 2008/2009 och nio poäng på 14 matcher i division ett 2010/2011. Den förstnämnda säsongen med Andreas Appelgren som tränare.

– Jag och Andreas känner varandra väl och har följts åt lite genom åren. Sedan har jag spelat tillsammans med Ronny (Johansson, assisterande tränare). Vi lirade till och med i samma femma, så han kanske får snöra på sig skridskorna igen, skrattar ”Pajen”.

”Bra tryck på läktarna”

På senare år har den högerfattade prickskytten öst in poäng i Bois seriekonkurrent Borlänge HF. På sina tre säsonger i dalaklubben producerade han 160 poäng på 96 matcher.

– Det är alltid kul att spela i Mariestad med ett bra tryck på läktarna och fantastiska supportrar. Det ska bli skönt att ha den publiken i ryggen och inte emot sig, säger Persson.

Vad kan publiken förvänta sig av dig?

– Jag kommer till Mariestad för att jag vill vara med och vinna någonting. Jag vill hjälpa laget. Om det är med mål och poäng eller något annat spelar ingen roll.

"Pajen", här i Borlänges tröja, har ställts mot Bois flera gånger de senaste åren. Totalt har 32-åringen gjort 349 poäng på 256 matcher i hockeyettan.
"Pajen", här i Borlänges tröja, har ställts mot Bois flera gånger de senaste åren. Totalt har 32-åringen gjort 349 poäng på 256 matcher i hockeyettan. Foto: Peter Gustafsson

Nu senast kommer Persson från spel division två och Orsa IK. Där har det blivit 33 poäng på 14 matcher.

– Det fanns anbud från alla möjliga håll inför säsongen, men min sambo väntade barn i september och vi ville vara kvar på hemmaplan. Jag ville prioritera familjen, säger han och fortsätter:

– Jag skulle däremot inte säga att jag trappade ner med ishockeyn. Orsa tränar lika mycket som vilket hockeyettan-lag som helst och har höga ambitioner.

Nu flyttar ”Pajen” med familj ner till Mariestad. Kontraktet är skrivet säsongen ut, men när han gör sin första match i Bois-comebacken återstår att se.

– Det är lite med jobbet och annat som behöver lösas, men runt den 15 februari är tanken att vi åker ner. Jag vill komma på plats så tidigt som möjligt och ser fram emot att träffa grabbarna i laget.

Artikeltaggar

Allettan södraHockeyettanIshockeyMariestad Bois HCMarkus Persson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.