Hoppa till huvudinnehållet

Sportpanelen firar de lättade restriktionerna: ”Ska självklart se hockeyn”

Publicerad:

Restriktionerna släpper under onsdagen och det firar Sportpanelen på sitt egna sätt.

Vi sätter även plus och minus på det som hänt under de olympiska spelen i Peking så här långt. En viss skridskoåkare hamnar högt upp.

OS i Kina är i gång. Vad är du mest nöjd/missnöjd med så här långt?

Nils van der Poel en favorit i Peking-OS.
Nils van der Poel en favorit i Peking-OS. Foto: Andreas Hillergren/TT

Filip Thörnqvist:

– Säger bara Nils van det Poel! Han är f-n min nya idol. Vilken människa vilken idrottare och vilken härlig förebild han är. Har sett och hört några dokumentärer om honom nu innan han tog OS-guld och ni som inte har gjort det, gör det!

– I övrigt har det varit svårt att följa OS nu till en början, men givetvis sett i efterhand. Skidåkarna var ju inte som vi alla hade hoppats på, men jag är övertygad att de kommer ta revansch. Samma sak gäller skidskyttet, ingen bra start men där blir det också revansch.

Filip Thörnqvist, 32 år, Mariestad. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad.
Filip Thörnqvist, 32 år, Mariestad. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad. Foto: Peter Gustafsson

Camilla Andersson:

– Jag har hunnit sett några OS tävlingar och det jag tycker är mest imponerande (so far) är den 21-åriga Walter Wallberg som tog guld i puckelpist. Han har tidigare dragits med skador och var borta i 22 månader, det är en häftig comeback och revansch han får för sig själv efter en lång tids frånvaro. Och så ung, mäktigt.

– Jag kollade även på skiathlon och fick se Johaug vinna sitt första individuella OS-guld. Hon var dock överlägsen och jag är egentligen inte superförvånad att hon vinner, det har man vetat sen länge att hon en dag kommer knipa det guldet. Det jag kanske är lite missnöjd med, men ändå inte med tanke på motståndet, är damkronornas prestation hittills. De har förlorat två gruppspelsmatcher mot Japan och Tjeckien, som båda varit riktigt bra, men jag tror att Sverige har lite mer att ge och hoppas att de kan ta sig vidare ändå!

Peter Gustafsson:

– Det finns många svenska ljusglimtar så här långt. Nils van der Poels styrka i skridskoovalen imponerade stort. Måndagens guld i storslalom genom Sara Hector var också skönt att följa. Fartgrenarna är ju otroligt spännande att genomlida.

– Jag önskar att Damkronorna och Mariestadstjejen Linn Peterson fått en bättre start på OS-ishockeyn. Linn har fått ganska mycket speltid, vilket är mer än jag trodde när hon kom in i truppen på grund av återbud.

– Det är andra spelare än Peterson som borde vara de avgörande pjäserna i truppen. Men laget har i eftermiddag chansen att nå kvartsfinal.

I morgon släpper de flesta restriktionerna. Vad passar du på att göra då?

Filip Thörnqvist:

– Då ska jag fira min pappa som fyller år. Det blir skönt att vi släpper på och övergår till mer normalt samhälle. I övrigt tycker jag det är kul för idrotten att det får bli publik ordentligt igen. Framförallt nu när Mariestad Bois och Lockeruds säsonger börjar gå in i slutande del med många viktiga matcher. Så det känns kul för den lokala idrottsintresserade publiken.

Camilla Andersson:

– Just på onsdag ska jag självklart se Bois match i ishockey och hoppas att många andra väljer att göra det också! Andra saker jag kommer börja göra nu igen då restriktionerna släpper är att gå på restauranger och fik. Det känns som att de kedjorna har haft det kämpigt i covid-tider. Det ska bli kul att se mer live idrott också.

Camilla Andersson, 28 år, Mariestad. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan.
Camilla Andersson, 28 år, Mariestad. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan. Foto: Peter Gustafsson

Peter Gustafsson:

– Har just kommit ur karantänsbubblan och kan därför äntligen åka ut och träffa folk igen.

– Som många vet är det segt att jobba hemifrån. Har sett fyra raka Bois-matcher i hockey på webben och det är inte samma sak som att var på plats. Därför blir det extra kul att ta sig till Mariehus arena igen. Förhoppningsvis blir det bra fart och stämning med 1 000 personer på läktarna.

Publiken tillbaka i morgon.
Publiken tillbaka i morgon. Foto: Charlotte Ferneman

Artikeltaggar

ÅsikterCamilla AnderssonFilip ThörnqvistSportSportpanelen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.