Hoppa till huvudinnehållet

Hård prövning väntar eliten i Töreboda

Publicerad:
Ett vinterlandskap likt förra årets lär det inte bli tal om för Albin Elowson (bilden) och de andra förarna när Töreboda MK på lördag arrangerar den femte deltävlingen i Vintercupen 2022.
Ett vinterlandskap likt förra årets lär det inte bli tal om för Albin Elowson (bilden) och de andra förarna när Töreboda MK på lördag arrangerar den femte deltävlingen i Vintercupen 2022. Foto: Erik Wallskog

Allt från motionärer till den absoluta Sverigeeliten.

Töreboda MK har gjort klart för start till helgens deltävling i Vintercupen.

– Jag tror en del förare kommer hit för att de vill känna på underlaget inför vår SM-deltävling i höst, säger tävlingsledaren Daniel Johansson.

Totalt 397 förare kommer på lördag stå startklara när Töreboda motorklubb arrangerar den femte deltävlingen i Vintercupen i enduro.

Precis som vanligt körs tävlingen på Fimmerstabanan mellan Moholm och Töreboda, men nytt för i år är att det bara finns en sträcka att köra.

– Även om coronarestriktionerna är borta har vi en del pandemiåtgärder. För att minska antalet folk i depån tog vi bort ena sträckan och gjorde en lång i stället. Då är förarna i depån hälften så många gånger än vanligt, säger Daniel Johansson.

Färre depåstopp innebär också mindre vila.

– Jag tror att det kommer bli rätt tufft för förarna. Det är en svängig bana, så det finns inte många ställen för återhämtning, säger Johansson och fortsätter:

– Eliten lär ha en körtid på 18-19 minuter och att topprestera under så lång tid är jobbigt. Det kommer att bli utslagsgivande.

Elowson på plats

För enduro-entusiasterna finns flera namn att känna igen i startfältet. Förutom FMCK Skövdes Albin Elowson kommer även Oskar Ljungström, Falköpings MK, och Filip Bengtsson, Vimmerby MS, till start.

Från hemmaklubben ställer Arvid Hellqvist, Ludvig Pettersson och Kevin Bogren upp i juniorklassen samt Ronnie Nilsson i breddklassen. I damklassen kör Ullervadstjejen Emelie Johansson (tävlar för Götene MK).

Artikeltaggar

EnduroTöreboda MKVintercupen östra Skaraborg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.