Hoppa till huvudinnehållet

Så var Mariestad Bois deadline day: ”En hel del mejl”

Publicerad:

Transferfönstret för svenska ishockeyklubbar är stängt.

För Mariestad Bois del blev det en lugn ”deadline day”.

– Jag är nöjd med den truppen vi har, men facit får vi inte förrns i slutet av april, säger Bois sportchef, Carl Johansson.

Det var en intensiv tisdagskväll på flera håll i hockeyettan. Väsby, Huddinge och Kalmar var tre av Mariestad Bois seriekonkurrenter som spetsade till sina trupper under transferfönstrets sista timmar, men Mariestadslaget själva tog det hela med ro.

– Jag satt lugnt i båten och följde hur övriga lag formerade sina styrkor. Rent generellt är marknaden lite tunnare i år vilket har gjort att många lag värvar ”comebackande” spelare på ett annat sätt än tidigare. Samtidigt behöver inte det betyda att de är sämre, säger Carl Johansson.

Carl Johansson.
Carl Johansson. Foto: Peter Gustafsson

Hur såg din tisdag ut?

– Det var några samtal och en hel del mejl, men inget som var av intresse. Det rörde sig mest om juniorer som ville förlänga sina säsonger, men vi har en bra juniorverksamhet själva och det var aldrig något som var aktuellt.

”Ingen idé”

Enligt Bois sportchef fanns det heller inga egna spelare som var aktuella för att lämna.

– Vi har inte fått några anbud. Jag tror att det har att göra med vår tabellplacering och framgångar de senaste åren. Klubbar vet att det inte är någon idé att rycka i våra spelare, säger han.

Vad det gällde Bois seriekonkurrenter var det mest anmärkningsvärda att Väsby plockade in Sebastian Höglund och Filip Bratt från Almtuna respektive AIK. I övrigt gick det att konstatera att Skövde IK, som släppte Anton Blomberg till norska Grüner under måndagen, även lät Jonathan Ström lämna för Forshaga.

Markus Persson (till vänster) blev Mariestad Bois sista värvning den här säsongen.
Markus Persson (till vänster) blev Mariestad Bois sista värvning den här säsongen. Foto: Simon Svensson-Parenti

– Jag tycker att alla våra största konkurrenter har spetsat sina trupper i god tid. Lag som Hudiksvall, Nybro och Östersund har en långsiktig plan och det brukar gå hand i hand. Det fanns ingen anledning till panikvärvningar, säger Johansson.

Kvalserien är målet

För Mariestad Bois del blev således förra veckans värvning av Markus ”Pajen” Persson, från Orsa IK, den sista för säsongen.

– Jag tycker vi har en jäkligt bra trupp. Sandberg (Tobias, målvakt) gör en av sina bättre säsonger i karriären. Backsidan har alla bitar med storlek, spelskicklighet, rutin och ungdomlig entusiasm, säger Johansson och fortsätter:

– Vad det gäller forwards har vi en jämn fördelning av generaler, krigare, passningsläggare och spetsiga målskyttar.

Vad kan folk som tittar ha för förväntningar?

– Det går aldrig att förvänta sig att gå upp i allsvenskan. Att ta sig igenom den flaskhalsen är otroligt tufft, men jag tycker att vi ska ha som mål att gå till kvalserien. Där kan sedan allting hända.

Artikeltaggar

Allettan södraCarl JohanssonHockeyettanIshockeyMariestad Bois HC

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.