Hoppa till huvudinnehållet

Arvingarna var första bandet ut på första Törebodafestivalen – tillbaka på sista

Publicerad:
Arvingarna när de gav en 30-årskonsert på Arena Skövde i höstas. I sommar gör de comeback på Törebodafestivalen.
Arvingarna när de gav en 30-årskonsert på Arena Skövde i höstas. I sommar gör de comeback på Törebodafestivalen. Foto: Roland Svensson

De var första bandet ut på första Törebodafestivalen. Nu är det klart att Arvingarna spelar på den sista festivalen.

– En perfekt bokning för oss, säger festivalgeneralen Per ”Otto” Ottosson.

Förra fredagen blev det klart att The Hives kommer till Törebodafestivalen. Nu är ytterligare ett band klart, folkkära Arvingarna.

– De är populära i alla åldrar, även barn vilket gör det extra kul, säger festivalgeneralen Per ”Otto” Ottosson.

Arvingarnas mellolåt från 2019, ”I do”, blev en riktig hit bland barn där många lärde sig texten och kunde sjunga med. Bandet slog genom och vann Melodifestivalen med ”Eloise” 1993. Så bandet väcker även nostalgiska känslor.

Inte minst för festivalgeneralen.

– Det som gör det lite speciellt är att de var första bandet ut på första festivalen. Det är stor nostalgi, säger ”Otto”.

Kända som världens bästa rockband live – nu kommer de till TörebodafestivalenSista Törebodafestivalen för generalen: ”Få förunnat att få sluta på topp”Zara Larsson till Törebodafestivalen: ”Känns nästan otroligt”

Spelar för andra gången

Bandet har inte spelat på Törebodafestivalen sedan dess, men i sommar gör de comeback.

– De var ett tidigt val. Idag är de kanske mer folkkära än någonsin med alla mellolåtar och hits. Vi tycker om att ha band som folk känner igen och kan låtarna till, de är en optimal bokning.

På sin 30-årskonsert i Skövde backade Arvingarna i tiden och var ett pojkband under några låtar. Arvingarna kallas ofta dansband, men är snarare ett popband.
På sin 30-årskonsert i Skövde backade Arvingarna i tiden och var ett pojkband under några låtar. Arvingarna kallas ofta dansband, men är snarare ett popband. Foto: Roland Svensson

Arvingarna kategoriseras ofta i genren dansband, men är mer av ett popband egentligen. Bandets namn syftar på att bandmedlemmarnas föräldrar också spelat i dansband, Flamingokvintetten och Streaplers. De har varit aktiva under 30 år och har nyligen haft en jubileumsturné, i höstas gav bland annat de en konsert i Skövde.

Klara sedan tidigare till Törebodafestivalen är Billy Idol, Zara Larsson, The Hives, Magnus Uggla, The Ark, Smith & Thell, Lillasyster, Noice, Thundermother, Creedence tribute och Dire straits tribute.

– Vi kommer att ösa på rätt bra fram till första april, vi har en del kvar att släppa, säger ”Otto”.

Arvingarna består av Kim Carlsson, Lars Larsson, Casper Janebrink och Tommy Carlsson.
Arvingarna består av Kim Carlsson, Lars Larsson, Casper Janebrink och Tommy Carlsson. Foto: Roland Svensson
Billy Idol avslutar Törebodafestivalen: ”Kommer bli bra tryck”80-talsfenomenet klara för Törebodafestivalen: ”Hetare än någonsin”Två tonstarka band klara för TörebodafestivalenThe Ark gästar festivalen 2022

Artikeltaggar

ArvingarnaMusikPer OttossonTörebodaTörebodafestivalen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.