Hoppa till huvudinnehållet

Annelie släpper två böcker inom två veckor: ”En utspelar sig i Mariestad”

Publicerad:
Annelie Strömberg släpper två böcker inom loppet av två veckor.
Annelie Strömberg släpper två böcker inom loppet av två veckor.

Mariestadsförfattaren Annelie Strömberg är väldig driven. Den 14 februari släppte hon barnboken "Astrids BoaBoa". 14 dagar senare är hon aktuell med sin första e-bok för vuxna "Maj, en tant med turbo".

– Oj det vet jag knappt själv. Jag har ju skrivit en serie om Fia med knuff och en om barn med psykisk ohälsa. Dessutom var jag med och skrev i en novellantologi.

– Jag tycker det är kul och det är därför jag skriver så mycket.

Vad handlar "Astrids BoaBoa" om?

– Det är en bok för lite yngre barn, mellan tre till sex år. Berättelsen är på rim. Den handlar om Astrid som vill ha en orm till vilket pris som helst. Hon läser på om ormar och går ut i skogen för att hämta en. Det blir inte så populärt hos pappan.

– Vi har även med en faktasida om svenska ormar. Den har faktagranskats av Naturhistoriska riksmuseet.

Vem samarbetar du med i denna produktion?

– Det är återigen Johanna Sandberg som är illustratör, hon och jag trivs bra med att jobba ihop. Vi har bland annat gjort Fia med knuff böckerna och nu ger jag även ut på det förlag som hon har tillsammans med Anders Jacobsson som skrivit Sune och Bert-böckerna.

– "Astrids BoaBoa" arbetade vi fram på ett annorlunda sätt: Johanna gjorde bilderna först, därefter skrev jag texten.

Varifrån får du all inspiration?

– Jag samlar på mig inspiration var jag än är. När jag sedan väl sätter mig framför datorn har jag mycket att jobba med.

När kan det tänkas bli nästa verk från dig?

– Det är faktisk en e-bok för vuxna på gång nu. "Maj - en tant med turbo" är en skönlitterär må bra-bok om en dam på serviceboende som hittar på galna upptåg och min allra första roman för den vuxne läsaren. Boken utspelar sig i Mariestad men karaktärerna och platsen är helt påhittade.

Artikeltaggar

ÄldreÄldreboendeAnnelie StrömbergBarnFörfattareJohanna SandbergLitteraturMariestadNaturhistoriska riksmuseetStudieförbundet Vuxenskolan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.