Hoppa till huvudinnehållet

Utvisningarna sänkte Bois mot Kalmar: ”Blev för mycket”

Publicerad:

Totalt drygt tio minuter i boxplay blev för mycket.

Trots en tidig 2–0-ledning förlorade ett stundtals odisciplinerat Mariestad Bois under onsdagen borta mot Kalmar med 2–3.

– Även om vi stretade emot bra i boxplay blir det till slut mål mot ett sådant här spelskickligt lag, säger tränaren Andreas Appelgren.

Mötena mellan Mariestad Bois och Kalmar HC i mellandagarna blev två jämna och stundtals griniga historier. När lagen under onsdagen drabbade samman för tredje gången den här säsongen fortsatte det på den inslagna vägen.

Problemet för Bois del den här gången var att de drog på sig betydligt mer utvisningar än smålänningarna. Efter att ha spelat mer än en sjätte del av matchen i boxplay orkade heller inte Mariestadslaget stå emot utan förlorade med 2–3.

– Det blev för mycket boxplay på bortaplan mot ett bra lag. Ger du dem så många chanser blir det till slut mål, säger Andreas Appelgren och fortsätter:

Andreas Appelgren fick besviket konstatera att Bois blev utan poäng mot Kalmar. ARKIVBILD
Andreas Appelgren fick besviket konstatera att Bois blev utan poäng mot Kalmar. ARKIVBILD Foto: Erik Wallskog

– Sedan tycker jag att vi borde fått utvisningar med oss också, men sju "tvåminutare" emot oss och inte så mycket powerplay blev för mycket.

"Blev obekväma"

Ja, att fysik var tänkt som Bois motmedel gentemot Kalmars alla snabbskrinnare var tydligt. Gästerna satte tidigt in både en och två ordentliga tacklingar vilket uppenbart irriterade hemmalaget.

– Vi är bra på att spela fysiskt medans Kalmar är ett mer lirande lag. Det syntes att de blev obekväma och inte kunde matcha oss i det. Då lade de fokus på annat vilket var precis det vi ville, säger den assisterande tränaren Ronny Johansson.

Joonas Alanne stod för ett läckert enhands-mål fram till 2–0 i den första perioden för Mariestad Bois. Det spelade däremot ingen roll i slutändan då Mariestadslaget förlorade med 2–3. ARKIVBILD
Joonas Alanne stod för ett läckert enhands-mål fram till 2–0 i den första perioden för Mariestad Bois. Det spelade däremot ingen roll i slutändan då Mariestadslaget förlorade med 2–3. ARKIVBILD Foto: Erik Wallskog

Stundtals gick däremot bortalagets fysiska spel över gränsen. Med mindre än minuten kvar till den första periodvilan satte Simon Ericsson in en onödig tackling i ryggen på en rödklädd spelare, visades ut i två minuter och i det efterföljande powerplay-spelet, direkt i inledningen av den andra perioden, gjorde hemmalaget mål.

Ändå var Mariestad Bois i ledning vid det läget, för i mitten av den första perioden satte Jesper Broeng och Joonas Alanne varsitt mål inom loppet av 14 sekunder.

– Vi fick ner pucken djupt på dem och där är de inte bra. Vi kunde få en del långa anfall, bland annat gjorde vi första målet så, säger Johansson.

Utvisningarna blev Bois fall borta mot Kalmar. ARKIVBILD.
Utvisningarna blev Bois fall borta mot Kalmar. ARKIVBILD. Foto: Erica Augustsson

Nytt PP-mål

I den andra perioden var det däremot ont om långa anfall för Bois del. I stället radade Kalmar upp lägen för kvittering, framför allt under flera längre perioder i powerplay.

– Den andra perioden var tuffare för vår del. De fick ett tidigt mål på oss och det kändes som att vi spelade med en eller två man mindre hela tiden. Killarna i boxplay krigade bra, men vi måste vara kyligare och inte dra på oss så många utvisningar, säger Ronny Johansson.

Ronny Johansson. ARKIVBILD
Ronny Johansson. ARKIVBILD Foto: Erik Wallskog

Trots den assisterande Bois-tränarens ord hann det inte ens gå fyra minuter i den sista perioden innan gästerna dragit på sig en ny utvisning och i sitt sjätte powerplay för kvällen kvitterade hemmalaget till 2–2.

Fyra minuter senare vinklade Taylor Ross snyggt in 3–2 med skridskon och vändningen var ett faktum. Ett mål som bar Kalmar hela vägen till tre poäng.

– Vi fick gå hårt på flera spelare i boxplay och samtidigt tappade de andra spelarna rytmen. Vi hade inte kraften att hota dem i slutet även om vi kom till några målchanser, säger Andreas Appelgren och avslutar:

– Det var en bra och nyttig match med slutspelskaraktär, men jag hade gärna tagit med mig tre poäng.

Onsdagskvällens resultat gör att Kalmar passerar Mariestad Bois i allettan södra och att de sistnämnda nu ligger sexa.

Mål, Bois: Jesper Broeng, Joonas Alanne.

Stjärnligan

Tre stjärnor:

Lucas Larsson. En jätte i Bois alla boxplay.

Två stjärnor:

Tobias Sandberg. Höll laget kvar i matchen i den andra perioden.

En stjärna:

Jesper Broeng. Läckert mål och viktig med sina uppspel.

Matchfakta

Kalmar–Mariestad 3–2

(0–2, 1–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (13.27) Jesper Broeng (Markus Persson, Oliver Kandergård), 0–2 (13.41) Joonas Alanne (Jesper Lindén, Simon Svensson).

Skott: 15–11.

Utv. Kalmar: 1x2 min, Bois: 3x2 min.

Andra perioden: 1–2 (0.25) Jesper Sellin (Viktor Crus-Rydberg, Eric Israel) spel fem mot fyra,

Skott: 22–7.

Utv. Kalmar: 2x2 min, Bois: 4x2 min.

Tredje perioden: 2–2 (5.08) Matias Varttinen (Markus Palmberg, Sebastian Ottosson) spel fem mot fyra, 3–2 (9.14) Taylor Ross (Matias Varttinen, Erik Norén).

Skott: 13–11, totalt: 50–29.

Utv. Kalmar: -, Bois: 1x2 min.

Domare: Jim Bergqvist.

Publik: 740 (Hatstore arena).

Artikeltaggar

Allettan södraAndreas AppelgrenHockeyettanIshockeyMariestad Bois HCRonny Helander

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.