Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Bois säkrade playoff-platsen i retrotröjor: ”Gick på el i slutet”

Publicerad:
Mariestad Bois fick segerjubla för andra året i följd segerjubla i retrotröjor. I och med 5–3-segern hemma mot Hanviken bärgades även slutspelsbiljetten.
Mariestad Bois fick segerjubla för andra året i följd segerjubla i retrotröjor. I och med 5–3-segern hemma mot Hanviken bärgades även slutspelsbiljetten. Foto: Peter Gustafsson

Mariestad Bois är klart för slutspel till den hockeyallsvenska kvalserien.

Det gick att konstatera efter att Bois under söndagen besegrat Hanviken med 5–3 i säsongens retromatch.

– Nu ska vi se till att klättra någon placering till, säger Lucas Larsson.

Två segrar på tre dagar med två helt olika typer av insatser. Efter att ha stundtals bjudit på propagandahockey i fredagens 5–1-seger borta mot Karlskrona HK fick Mariestad Bois under söndagen, hemma mot Hanvikens SK, leta långt ner i verktygslådan.

Till slut hittade Mariestadslaget också rätt, vände på steken, vann med 5–3 och säkrade en slutspelsplats.

Lucas Larsson, Mikael Hansson och de andra Boisspelarna fick gräva djupt efter tre poäng mot Hanviken.
Lucas Larsson, Mikael Hansson och de andra Boisspelarna fick gräva djupt efter tre poäng mot Hanviken. Foto: Peter Gustafsson

– Det var ingen vacker seger och verkligen inte en av våra bättre matcher. Men vi hade också en riktigt urladdning i fredags och kom hem klockan fem i lördags morgon, säger tränaren Andreas Appelgren och fortsätter:

– Det syntes att det började ta slut i tanken i dag och jag var lite orolig ett tag, men jag vet inte. Vi kanske är en hybrid och gick på el i slutet, skrattar Boistränaren.

”Snackade ihop oss”

Ja, att det var ett slitet hemmalag rådde det inga tvivel om inledningsvis. Bois, som annars är kända för sin frenetiska skridskoåkning, hade det svårt att hinna in i närkamperna och passningarna satt mer fel än rätt.

Hanviken försökte störa Bois, men hemmalaget var starkare över 60 minuter.
Hanviken försökte störa Bois, men hemmalaget var starkare över 60 minuter. Foto: Peter Gustafsson

– Vi var inte tillräckligt noggranna. När man inte har den riktiga ”edgen” i kroppen saknas det lilla extra för att ta sig förbi motståndarna. Då måste vi spela enklare och rejälare, säger Lucas Larsson.

0–1 efter en period blev till 0–2 tidigt i den andra perioden, men sen så gick det som så många gånger förut: ”fort i hockey”.

Med tre mål på drygt två och en halv minut hade ett retroklätt Bois vänt till 3–2.

Markus Persson gjorde 2–2, frispelad av Philip Norberg.
Markus Persson gjorde 2–2, frispelad av Philip Norberg. Foto: Peter Gustafsson

– Vi snackade ihop oss i den första pausen och nämnde vilka tröjor vi hade på oss i dag. Vi spelade i tröjor som har en historia från klubbens storhetstid och det kan sitta folk som har burit de här tröjorna på läktaren. Då måste vi prestera bättre, säger Andreas Appelgren.

Köper loss tröjan

Kanske var det också Appelgrens brandtal som i slutändan blev avgörande. För även om Hanviken kvitterade till 3–3 med sju minuter kvar att spela petade Philip Norberg kort därefter in ett nytt ledningsmål innan Jesper Lindén satte spiken i kistan i tom bur.

Andreas Appelgrens lag vann trots en inte helt fläckfri insats.
Andreas Appelgrens lag vann trots en inte helt fläckfri insats. Foto: Peter Gustafsson

– Det är bara de tre poängen vi tar med från den här matchen. Det var inte mycket som studsade vår väg, men vi fixade slutspelplatsen och det är skönt att ha den säkrad, säger Mariestadssonen Lucas Larsson och berättar om retrotröjorna.

– Det är riktigt häftigt att dra på sig en klassisk tröja. Det finns gubbar som går runt i hallen än i dag som spelat i sådana här, så det är riktigt roligt.

Vad jag har förstått får ni spelare köpa loss och behålla tröjorna om ni vill?

– Ja, jag hoppas det i alla fall. Det känns givet att göra det när jag kommer härifrån. Det är inte ofta vi får chansen att ta med tröjor hem på den här nivån, så jag vill gärna ha en sådan här hemma, avslutar Lucas Larsson.

Mål, Bois: Simon Ericsson, Markus Persson, Joonas Alanne, Philip Norberg, Jesper Lindén.

Tobias Sandberg räddade 23 av gästernas 26 skott.
Tobias Sandberg räddade 23 av gästernas 26 skott. Foto: Peter Gustafsson

Stjärnligan

Tre stjärnor:

Jesper Lindén. Slet som ett djur i båda riktningar. Belönades med ett mål i slutet.

Två stjärnor:

Markus Persson. Ett mål och två assist är svårt att blunda för.

En stjärna:

Oliver Kandergård. Skapade lägen både för sig själv och andra.

Matchfakta

Mariestad–Hanviken 5–3

(0–1, 3–1, 2–1)

Period 1: 0–1 (15.20) Frederik Schlyter (Christian Olsson, Nicklas Nousiainen) spel fem mot fyra.

Skott: 9–9.

Utv. Bois: 1x2 min, Hanv. 1x2 min.

Period 2: 0–2 (5.16) Felix Liljegren (Dennis Nordström, Oskar Ahlholm) spel fem mot fyra, 1–2 (7.17) Simon Ericsson (Markus Persson) spel fem mot fyra, 2–2 (8.39) Markus Persson (Philip Norberg, Oliver Kandergård), 3–2 (9.54) Joonas Alanne.

Skott: 18–10.

Utv. Bois: 2x2 min, Hanv. 4x2 min.

Period 3: 3–3 (12.39) Felix Liljegren (Dennis Nordström, Ludvig Georgsson), 4–3 (14.32) Philip Norberg (Tobias Aronsson, Markus Persson), 5–3 (19.40) Jesper Lindén (Simon Svensson).

Skott: 12–7, totalt: 36–26.

Utv. Bois: 2x2 min, Hanv. 1x2 min.

Domare: Jesper Karlsson.

Publik: 783 (Mariehus arena).

Artikeltaggar

Allettan södraHockeyettanIshockeyMariestad Bois HC

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.