Hoppa till huvudinnehållet

Trots isproblem – storseger för OBK: ”Bollen skulle bara in”

Publicerad:
Henrik Gullberg såg Otterbäckens BK från läktaren i början av säsongen, med drog sedan på sig utrusningen och visade sin målfarlighet. Mot Vänersborg blev det sex mål. Foto: ARKIV

Otterbäckens BK avslutade säsongen på bästa sätt.

Hemma på ett varmt Otterstrand blev det vinst med hela 15–5 mot IFK Vänersborg U.

– Vi gjorde flera kraftfulla mål. Bollen skulle bara in, säger en nöjd tränare Tomas Andersson.

Det har varit en konstigt säsong i division ett västra på grund av pandemin.

OBK hamnade i fortsättningsserien dit man tog med sig resultaten från första halvan av säsongen. När allt räknades samman under helgen slutade laget på fjärde plats efter Lidköpings AIK U, Kungälvs SK och SK Höjden.

Mötet med jumbon Vänersborg gick att genomföra trots att dagsmeja gjorde isen mjuk i solen.

– Det var plus sex grader, men det blev bra is till slut, säger Andersson.

OBK tog för tredje gången en storseger och som så många gånger förut i historien gjorde Henrik Gullberg en drös med mål (i år har han gjort inhopp i en handfull matcher).

På söndagen slog han in sex stycken mål, vilket definitivt sänkte bortalaget.

– Gullberg och Nikolai Borovikov känner sig bekväma med denna typ av is och är ovärderliga. Yngre spelare och särskilt Vänersborg är vana vid perfekt is i hallar.

OBK såg till att ta ledningen med 8–0 i den första halvleken. Bortalaget slank igenom i början av den andra halvleken, men OBK vann komfortabelt.

Otterbäckens påbörjar jobbet med truppen till nästa säsong ganska omgående.

– Vi vill få ihop laget direkt och ska vara på tårna, säger Tomas Andersson, som räknar med att vara kvar som ledare i klubben.

Mål, Otterbäcken: Henrik Gullberg 6, Olle Andersson 3, Niklas Österlund 2, Liam Ohlsson, Nikolai Borovikov, Axel Andersson.

Artikeltaggar

BandyOtterbäckens BKOtterstrand bandybanaTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.