Hoppa till huvudinnehållet

Herlin vill ha revansch: ”Finns inga alternativ”

Publicerad:
Med ett lag fyllt av brassar vill Martin Herlin och hans Örebro SK futsal ta revansch efter fjolårets finalförlust.
Med ett lag fyllt av brassar vill Martin Herlin och hans Örebro SK futsal ta revansch efter fjolårets finalförlust. Foto: PRIVAT

För andra året i följd vann Örebro SK svenska futsalligans grundserie.

Nu går ÖSK, med Mariestadssonen Martin Herlin i spetsen, för guld.

– Det finns inga alternativ, i år ska SM-guldet till Örebro, säger den 27-årige målvakten.

Favoriter på förhand och seriesegrare. Örebro SK har för andra året i rad pallat favorittrycket i svenska futsalligan och slutat överst i grundserien efter 22 matcher.

Skillnaden i år jämfört med 2021 är att Martin Herlin och hans lagkamrater vill avsluta med en guldmedalj runt halsen.

– En serieseger är alltid en serieseger och det var ett mål vi hade inför säsongen, men det är i slutspelet det ska avgöras. Grundserien ger oss bara bättre förutsättningar att lyckas, säger den tidigare IFK Mariestad- och Julamålvakten.

”Revansch som gäller”

För Herlin och flera andra i laget blir årets slutspel även en chans till revansch. Förra säsongen slutade i silver efter att Örebro förlorat SM-finalen på straffar mot Hammarby IF.

– Jag kan helt ärligt säga att den matchen fortfarande sitter i. Att förlora ett SM-guld på det sättet var tufft, så nu är det revansch som gäller, säger Mariestadssonen.

Och ska man tro Herlin är chanserna till ÖSK:s första SM-guld goda.

– Jag skulle säga att vi är bättre i år än i fjol. Förra året hade vi några spetsspelare vi gick väldigt hårt på och det tog på krafterna. Nu har vi en helt annan bredd och den kommer behövas för att ta oss hela vägen, säger han.

En position som däremot är densamma i år som förra säsongen är den sista utposten. Martin Herlin vaktade Örebros mål i 20 av 22 matcher och för andra året i rad släppte laget in minst mål (38 stycken, 18 färre än näst bästa lag: Hammarby).

– I futsal är det mycket fart och fläkt. Det blir ofta många mål, så att hålla nere antalet insläppta mål är både jag och laget nöjda med.

Vad tycker du om din egen säsong så här långt?

– Jag tycker att den har varit bra. Även om det inte bara är min förtjänst att vi släppte in minst mål är det skönt att få sånt svart på vitt. Jag har utvecklats och tagit steg i rätt riktning.

Den sista serieomgången spelades i lördags och slutspelet inleds redan till helgen. På söndag ställs Örebro mot tabellåttan Borås AIK i det första av två möten.

– På pappret kanske det ser ut som en enkel match, men Borås är ett bra och erfaret lag. Vi går in i varje match som är kvar nu som om det vore finalen, avslutar Martin Herlin.

Artikeltaggar

FutsalMartin HerlinSFL

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.