Hoppa till huvudinnehållet

Snorkråkan får en tredje säsong – Kass humor söker skådespelare

Publicerad:
Till sommaren påbörjas inspelningarna av Snorkråkan som visas i SVT.
Till sommaren påbörjas inspelningarna av Snorkråkan som visas i SVT. Foto: Sören Turesson

Kass humor laddar för en tredje säsong av barnserien Snorkråkan. Under våren kommer humorkollektivet att söka nya skådespelare – både barn och vuxna.

Det blir en fortsättning av den populära barnserien Snorkråkan som visas i SVT. Bakom serien, som handlar om sommarkollot Snorkråkan där barnen får många roliga upplevelser tillsammans med sin tokiga ledare, står humorkollektivet Kass Humor.

Intresset för att vara med i serien har tidigare varit stort. Till den andra säsongen kom det in över 300 ansökningar.

På fredagen berättade Jon Lönn och Andreas Magnusson, som ingår i Kass humor, att det blir en tredje säsong av Snorkråkan. Det beskedet gav duon i P4 Skaraborgs morgonprogram. Manusarbetet är i full gång och till sommaren sker inspelningarna.

– Vi siktar på att utöka Snorkråkans universum, så det kommer faktiskt att dyka upp en ö till. Tanken är att delar av säsongen kommer att utspela sig på en annan ö, tillsammans med både gamla och nya karaktärer. Även våra kära youtubers kommer att vara med i den här säsongen, säger Jon Lönn till P4 Skaraborg.

Precis som tidigare ska ett stort antal barn agera skådespelare i serien. Auditions kommer att hållas inom kort. Vilken dag det blir är fortfarande oklart, utan Kass humor hänvisar intresserade att hålla utkik på deras kanaler och sociala medier.

– Barn kommer vi att behöva, men också några vuxna. Det har vi inte haft i Snorkråkan tidigare, men det måste in nu. Man kan höra av sig om man är av den äldre årsmodellen och man får vara upp till 100 år. Det är en fördel om man har barnasinnet kvar, men några större kvaliteter behövs inte. Ork och tålamod räcker, säger Andreas Magnusson.

Artikeltaggar

Kass HumorLidköpingNöje/Kultur

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.