Kulturskolan gör föreställning med Astrid Lindgren-tema

Publicerad:
Bläckblåsläraren Sten-Inge Jonsson provspelar på olika instrument för elever i första och tredje klass som går en förberedande musikutbildning på Töreboda kulturskola. Foto: Malin Bring

I maj spelar Kulturskolans elever en föreställning med Astrid Lindgren-tema i Martins Lada i Hajstorp.

Filmeleverna kommer att dokumentera arbetet i en film som får titeln Bakom kulisserna.

Just nu pågår arbetet med att välja ut låtar och texter från Astrid Lindgrens rika produktion som ska ingå i föreställningen, berättar skolans rektor Britt-Marie Särnefält.

– Avsnitt från Karlsson på taket och Madicken kommer troligen att ingå, men allt är inte klart än, det är en process. Vi väver ihop det hela till en liten sammanhängande historia som vi spelar upp, säger hon.

Sångelever, instrumentalister, drama- och danselever kommer delta i föreställningen, som ska spelas upp för kommunens alla F-klassare och elever i årskurs ett till tre.

– Det blir en kvällsföreställning för i första hand anhöriga och så långt biljetterna räcker också för allmänheten. Ladan är ju stor, så vi räknar med att kunna ta in omkring 200 besökare.

Temat för Kulturskolans föreställning är Astrid Lindgren. (Bilden av författarinnan är tagen 1976 i Stockholm.)
Temat för Kulturskolans föreställning är Astrid Lindgren. (Bilden av författarinnan är tagen 1976 i Stockholm.) Foto: Bertil Ericson / TT /

Skolans Juniorband och Lärarorkestern ackompanjerar, och det kommer att ges möjlighet för publiken att sjunga med i några allsångsnummer.

Med hjälp av bidrag från Kulturrådet har Törebodas kulturskola startat undervisning i det nya ämnet film den här terminen. Som ett led i undervisningen kommer filmeleverna att dokumentera arbetet med Astrid Lindgrenföreställningen. Slutresultatet, där deltagarna intervjuas och föreställningens framväxt följs, planeras bli en film med namnet Bakom kulisserna.

Artikeltaggar

HajstorpKulturskolanNöje/KulturTöreboda kommun

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare