Hoppa till huvudinnehållet

Henrik tar över den anrika glasskiosken i Mariestad: ”Känns jättekul”

Publicerad:
Reporter Madeleine Laine
Madeleine Laine
madeleine.laine@mariestadstidningen.se
Arkivbilder.
Arkivbilder.

Henrik Andersson är en etablerad entreprenör och driver Nöjeslokalen i Mariestad.

Snart kan Henrik lägga ännu en till merit på listan – i veckan stod det klart att han och hustrun Sofia Ståhl är de som ska överta glasskiosken på torget i Mariestad.

Hallå där, Henrik Andersson!

Varför tar ni er an glasskiosken?

– Vi har jobbat in Nöjeslokalen mer och mer när det gäller glass. Vi har ju haft en food-trailer som vi har haft stationerad i Karlsborg förra året, det var den stora starten. Sen fortsätter vi att driva Alhagens minigolf också. Nu kom den här luckan och det känns jätteinspirerande. Kiosken bär på mycket historia och kuriosa. Den har alltid stått där, och att få fortsätta driva den är jättekul!

När kommer ni att öppna?

– Så fort det blir bra väder så kommer den att börja öppna på torgdagar när det rör sig mycket folk. Under semesterperioden blir det dagligen. Men först måste vi hinna med allting, den behöver en liten uppfräschning.

Hur får du tiden att räcka till med alla järn i elden?

– Haha. Det är inte alltid den gör det, men jag älskar att ha många bollar i luften. Det är många som frågar. Men det är roligt. Ibland använder man dygnets alla vakna timmar. Men det är enkelt att göra det för något man brinner för.

Kommer det bli någon förändring i sortimentet?

– Nej, ingen större. Det kommer att vara Klings glass. Vi håller på att kolla på sortimentet. Sedan kanske vi kör lite bake-off i enklare style för att kunna erbjuda lättare fika. Detta året kommer att bli likt föregående.

Vilken är din favoritsmak på glass?

– Oj, vad svårt. Av Klings kulglassar är det den med polka.

Artikeltaggar

NäringslivTurism

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.