Hoppa till huvudinnehållet

Försökte fly undan polisen - åtalad för vårdslöshet i trafik

Publicerad:
Bilföraren, en man i 25-årsåldern, försökte i Hova fly undan en polispatrull, men det slutade med en dikeskörning.
Bilföraren, en man i 25-årsåldern, försökte i Hova fly undan en polispatrull, men det slutade med en dikeskörning. Foto: Arkivbild

En bilförare, en man i 25-årsåldern, försökte i december smita undan polisen i centrala Hova. Bilfärden slutade i diket och han har åtalats misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Händelsen inträffade den 1 december på följande platser i Hova: Torggatan, Gamla Torget, Åsterudsvägen och Finells väg.

Enligt åtalet ska mannen ha kört personbil genom centrala Hova, under mörker och bland gångtrafikanter, för att undkomma polisen.

Hastigheten ska ha varit 60-70 km/timmen på gatan där det rådde hastighetsbegränsning 30 km/timmen.

Punktering

Färden gick över en trottoarkant, vilket gjorde att personbilen fick punktering. Den ska ha också att gått förbi resecentrum, med flera busskurer och där gångtrafikanter rört sig.

Bilföraren ska slutligen tvärnitat för att inte kollidera med ett träd och glidit ner i diket. Enligt åtalet orsakade föraren trafikolyckan genom att ta en medveten risk, eller på annat sätt allvarligt brista i den uppmärksamhet och försiktighet som krävs.

Åklagaren anser att målet kan avgöras utan huvudförhandling. Påföljdsförslaget är 40 dagsböter, totalt 6 400 kronor.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusHovaSkaraborgs tingsrättVårdslöshet i trafik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.