Hoppa till huvudinnehållet

Man åtalad misstänkt för våldtäkt

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
En man i 25-årsåldern har åtalats som misstänkt för att ha våldtagit en kvinna.
En man i 25-årsåldern har åtalats som misstänkt för att ha våldtagit en kvinna. Foto: Noella Johansson/TT

En man i 25-årsåldern, boende i norra Skaraborg, har åtalats som misstänkt för våldtäkt som ska ha skett i Stockholmstrakten under juni månad förra året.

Den tilltalade förnekar brott.

Mannen anhölls i sin frånvaro den 30 augusti förra året och greps av polisen samma dag, men frigavs ett par dagar senare.

Åtal har nu väckts mot personen i Södertörns tingsrätt.

Sexuella handlingar

Skaraborgaren ska enligt åtalet ha genomfört samlag och sexuella handlingar med en kvinna, vilken inte deltog frivilligt.

Kvinnan hade bråkat med sina föräldrar och behövde någonstans att bo. Hon övernattade hos den tilltalade eftersom de var vänner sedan en lång tid tillbaka.

När de delade säng på natten ska händelse ha inträffat. Mannen har medgett att han haft samlag med kvinnan, men berättar att kvinnan var med på att ha sex.

Oaktsam våldtäkt

Åklagaren har gjort ett ansvarsyrkande i andra hand och det handlar om oaktsam våldtäkt.

Där menar åklagaren att den tilltalade i vart fall varit grovt oaktsam beträffande omständigheten att målsäganden inte deltog frivilligt.

Åklagaren kommer som bevisning presentera vittnen, samt utdrag från chattkonversationer för att styrka att målsäganden flera gånger sagt till den tilltalade att hon inte vill ha sex med honom, vilket i sin tur ska styrka hans uppsåt.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSkaraborgSödertörns tingsrättVåldtäktÅtal

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.