Hoppa till huvudinnehållet

Rätt svar i Choffes och Richards musikquiz kan ge natt på hotell

Publicerad:
Svågrarna Richard Jakobsson och Christoffer Lundström utgör duon som står för musikquiz på Sand Mariestad.
Svågrarna Richard Jakobsson och Christoffer Lundström utgör duon som står för musikquiz på Sand Mariestad. Foto: Charlotte Ferneman

Christoffer Lundström och Richard Jacobsson ska på fredag dra igång en ny omgång med musikquiz på Sand Mariestad. Duon har kört tävlingen tidigare men de blev begränsade av pandemin. Nu är de tillbaka med ny energi.

– Det ska bli jätteroligt. Nu var det ett tag sedan vi hade musikquiz. Vi hann med att köra november och december innan de nya restriktionerna kom.

Hur har ni, duon Choffe & Richard, haft det med repetitioner under tiden?

– Vi älskar ju det vi gör och spelar inte gitarr bara för att sitta på scen. En e-sträng och en halv liter malt går ju alltid ihop.

Hur många tävlingar blir det?

– Att ändra på ett vinnande koncept är ju dumt, så vi kör på samma upplägg som tidigare. Det betyder att det blir tre tävlingar. Det lag som tar mest poäng under deltävlingarna vinner en hotellövernattning.

Vilken typ av låtar blir det?

– Allt från musikens begynnelse till det som spelas på radio i dag. I och med att vi spelar på akustisk gitarr är det vår utmaning att kunna göra om moderna låtar till den sättningen.

– Varje musikquiz består av tio låtar.

Artikeltaggar

KonserterMariestadMusikQuizRestaurang Sand

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.