Hoppa till huvudinnehållet

Säsongsavslutning i Sportpanelen: ”Det borde ha uppmärksammats!”

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Tiden går fort när man har roligt.

Efter nästan sex månader med Sportpanelen är det nu dags för säsongens sista två frågor.

Denna vecka får panelen summera det halvår som har gått och även blicka framåt mot varmare årstider.

Vilken fråga har varit mest klurig i Sportpanelen? Någon fråga du saknat?

Filip Thörnqvist:

– Det har varit en del kluriga frågor under året, men svårast har det varit när det gällt de sporter jag inte är så jätteinsatt i. Jag har hela tiden velat ge bra svar och då tvingats läsa på, men jag vet inte om det har hjälpt.

– Något jag har saknat är fler frågor om mitt kära Tottenham och inte minst superduon Harry Kane/Heung-min Son. För några veckor sedan blev firma Kane/Son historiska som den duo som kombinerat flest mål mellan sig i Premier Leagues historia (37 stycken). Det borde ha uppmärksammats!

Filip Thörnqvist, 32 år, Mariestad. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad.
Filip Thörnqvist, 32 år, Mariestad. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad. Foto: Peter Gustafsson

Camilla Andersson:

– De frågor som har varit lite kluriga för mig och svara på har varit när det handlat om bowling, bordtennis och speedway. Det ska jag vara ärlig och säga nu i efterhand att jag inte haft superbra koll på, men jag har läst på och därför fått lite bättre koll. Det är kul ändå!

– Sedan hade jag önskat lite mer bandyfrågor i och med att det är mitt expertområde. Det var någon fråga om Otterbäckens BK, men det hade kunnat vara någon mer.

Camilla Andersson hade velat se fler bandy-frågor. ARKIVBILD
Camilla Andersson hade velat se fler bandy-frågor. ARKIVBILD Foto: Erik Wallskog

Peter Gustafsson:

– Vi har försökt komma med aktuella frågor varje vecka. En av de mer kluriga, eller rättare sagt mest känslosamma är idrottens syn på Ryssland efter landets invasion av Ukraina.

– Det känns som att omvärlden klurat ut vad Rysslands diktator är ute efter. Bojkotten av rysk idrott är självklar och jag hoppas att den håller i många år. Förhoppningsvis får merparten av den ryska befolkningen upp ögonen för sanningen och motsätter sig Putin. Men det lär ta väldigt många år innan såren läks, om ens någonsin.

Vilket idrottsevenemang ser du mest fram emot under den varma årstiden?

Filip Thörnqvist:

– Fotbolls-VM är ju inte förens i vinter, men fram tills dess finns det gott om lokalfotboll att följa. Det ska bli riktigt gött att sitta i solen med en glass och kaffe i handen. För egen del ser jag fram emot U-lagsserien med IFK Mariestad där jag går för skytteligatiteln!

– Innan dess ska Mariestad Bois playoff-resa bli rolig att följa. Hockeyallsvenskan är ett mål för föreningen och satsningen som är nu känns spännande. Jag har goda förhoppningar om att få springa in på isen i vår och fira ett allsvenskt avancemang.

Filip Thörnqvist hoppas få fira ett allsvenskt avancemang för Mariestad Bois.
Filip Thörnqvist hoppas få fira ett allsvenskt avancemang för Mariestad Bois. Foto: Simon Svensson-Parenti

Camilla Andersson:

– Nu ser jag mest framemot damernas bandy-VM som spelas på hemmaplan i Växjö. Dock får vi se ett världsmästerskap utan toppkonkurrenterna Ryssland (av förståeliga skäl). Det ska mycket till om Sverige inte tar hem guldet med det lag de blågula ställer upp med.

– Nio av spelarna som finns med i truppen lirar i Villa Lidköping till vardags och tog SM-guld i helgen. Jag hoppas och tror för deras skull att det kommer bli dubbla firande till kommande helg. Lite längre fram i maj har vi även ett världsmästerskap i ishockey att se fram emot. Det kommer bli en bra vår!

Camilla Andersson, 28 år, Mariestad. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan.
Camilla Andersson, 28 år, Mariestad. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan. Foto: Peter Gustafsson

Peter Gustafsson:

– Om VM i Qatar arrangerats under normal årstid hade det varit en given höjdpunkt.

– Det finns många trevliga arrangemang och lokalt gör Örnarna speedway comeback på allvar under året. Det är en speciell känsla kring speedwayovalen med damm, buller och ibland regnsörja. Det är tveklöst så att jag saknat de allsvenska matcherna under de senaste säsongerna.

Artikeltaggar

Camilla AnderssonFilip ThörnqvistSportSportpanelen